DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel jó érzésekkel zárja le a 2015-ös szezont

Sebastian Vettel számára nem volt könnyű a mezőny végéről előretörni, azonban nagyon boldog, hogy a negyedik pozíciót megszerezte, így pozitív hangulatban távozik az F1-es szezonzáróról.

Vettel számára nehezen indult az Abu Dhabi Nagydíj versenye, ugyanis az időmérő edzés során történt csapathiba miatt csak a 15. rajtpozícióból vághatott neki a futamnak. A német már szombaton abban bízott, hogy a Ferrari versenytempója és a jó taktika meghozhatja gyümölcsét – az elért eredmény alapján jogos volt a remény, hiszen Vettel a negyedik pozícióban végzett csapattársa, Kimi Raikkönen mögött.

 Vettel



„Mindent megtettünk ma, de világos volt számunkra, hogy a 15. helyről rajtolva nem lesz egyszerű előreverekednünk magunkat. Úgy gondolom, ez volt a maximum eredmény, amit kihozhattunk a mai napból a csapat számára. Nagyon örülök, hogy egy negyedik pozícióval ajándékozhattam meg őket. Azt hiszem, ez egy remek év volt, és jó érzés így befejezni, egész évben javuló tendenciát mutattunk” – nyilatkozta Vettel a futamot követően.

„Ha megnézzük, hogy hol álltunk a téli tesztek alatt, akkor láthatjuk, hogy minden bizonnyal 1,5 másodperccel voltunk lemaradva körönként. Most egy nagydíj alatt 10-15 másodperc a hátrányunk, szóval biztos vagyok benne, hogy helyes irányt követünk. Tudjuk, hogy még sokat kell tennünk, tudjuk, hogy a Mercedes nagyon erős, nemcsak az autó, nemcsak a motor, nemcsak a versenyzők, hanem az egész csomag. De hiszem, hogy jobbak lehetünk náluk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: