DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Minden jó volt, kivéve, ami nem

A Ferrari versenyzői nem a szokott helyükön, azaz nem a Mercedes nyomában zárták a pénteki edzésnapot Abu Dhabiban, így a versenyzők nincsenek is különösebben elragadtatva az eddigiekkel.

Az első gyakorláson ugyan Kimi Raikkönen a harmadik lett, de a köridők két másodpercet javultak a jóval mérvadóbb másodikra, ahol a finn már csak hetedikként zárt, két pozícióval csapattársa mögött.

„Átlagos péntek volt, amely során minden működött, leszámítva némi nehézséget a szuperlágy gumikkal a hosszú etapom során” - ecsetelte napját Raikkönen. „Talán a köridők lehettek volna egy kicsit jobbak egyetlen gyorskörön, de összességében azért nem olyan rossz. Még nem láttam a mai adatokat, de még csak péntek van, és nem tudjuk, hogy a többiek mit csináltak. A Mercedes nagyon gyorsnak tűnik, de mindent beleadunk holnapra. Szép hely ez a szezonzárásra, és remélhetőleg jól szerepelhetünk.”

Dppi_00115020_362



Sebastian Vettel sem elégedett 5. helyezésével, hiszen két olyan csapat is a Ferrariéhoz hasonló tempót autózott, amelyek a szezon során rendszerint mögöttük álltak.

„Még csak péntek van, és szerintem képesek lehetünk javulni, amire szükségünk is van. Kissé le vagyunk maradva, és jobban örülnék, ha előttünk kisebbek, mögöttünk pedig nagyobbak lennének az időkülönbségek. A Force India meglepően gyors volt, ahogy a Red Bull is” - mutatott rá.

A német beszélt különleges előadásáról is, hiszen a második szabadedzés kezdetén, miután kihajtott a pályára, a csapatrádióban olaszul énekelve kívánt boldog születésnapot versenymérnökének, Riccardo Adaminak.

„Reggel megfeledkeztem róla, szóval úgy voltam vele, hogy valami különlegeset kell csinálnom a késlekedés miatt. Remélem, hogy nem volt nagyon zavaró, mindenesetre azt hiszem, emiatt az első köröm nem sikerült valami ragyogóan. De ő igazán örült neki, ez egy különleges nap számára, és szerintem nem fogja elfelejteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: