DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas több pontot ad magára, mint csapatának

A finn F1-es tízes skálán értékelte saját és a Williams idei teljesítményét. Talán meglepő, hogy több pontot ítélt magának, mint az istállónak – ráadásul mintha kissé felpontozta volna a saját produkciót.

A Williams már bebiztosította a harmadik helyet a világbajnokságon, míg a finn pilóta az egyéni pontverseny negyedik pozíciójáért küzd Kimi Raikkönen ellen, akivel szemben mindössze egyetlen pont az előnye az Abu Dhabi Nagydíjat megelőzően. Ezzel a csapathoz hasonlóan megismételheti tavalyi bajnoki pozícióját, igaz, jóval kevesebb ponttal, ráadásul míg 2014-ben hatszor is a dobogóra állt, addig idén csupán kettőször. Bottas szerint külső tényezők is közrejátszottak abban, hogy a Williams és saját szereplése haloványabb a tavalyinál.



„Sokszor nyújtottam jó teljesítményt, de gyakran ért balszerencse is” – mondta a finn MTV-nek, mikor azt kérték, értékelje szereplését. „Sok minden nem játszott a kezemre, a csapatnak pedig a bokszkiállásokkal és más dolgokkal is balszerencséje volt. A csapatnak 7,5 pontot adnék, magamnak 8-at.”

Az olvasók közül többen talán úgy érzik, önmaga pontozásával Bottasnak maga felé hajlik a keze: bár a bajnokságban csapattársa előtt áll, előnye jóval kisebb, mint egy évvel korábban, a szezon során pedig kevés megvillanása volt, különösen azóta, hogy kiderült, a pletykákkal ellentétben nem igazolja le őt a Ferrari 2016-ra.

Bottas így a Williamsnél marad a következő évben, és bízik benne, hogy Grove-ban kap versenyképes autót: „A legfontosabb az, ami a szélcsatornában történik. Hiszünk benne, hogy lehetséges fejlődni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: