DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

"Az F1 nem a motorsport csúcsa többé"

A GP2 egyik idei újonca, Richie Stanaway úgy véli, hogy más szériák már rég lehagyták az F1-et küzdelem tekintetében, és csak a neve miatt tartja mindenki a világ első számú motorsportjának.

A Status Grand Prix új-zélandi versenyzője két győzelmet szerzett idén a Forma-1 előszobájában, Monacóban és Szocsiban, két fordulóval a bajnokság vége előtt pedig a 10. helyen áll összetettben. Noha célja továbbra is a száguldó cirkusz, Stanaway leírta a Forma-1-et, hiszen szerinte több olyan bajnokság is van, mely bizony versenyre kelhet vele küzdelem tekintetében, és csak a presztízs miatt tekintenek úgy rá az emberek, mint a világ első számú motorsport-szériájára.



„Annak tükrében, hogy kívülről mit tekintenek az emberek a motorsport csúcsának, még mindig a Forma-1 áll ezen a helyen” - nyilatkozta az új-zélandi. „Ha bajnok tudsz lenni az F1-ben, mindenki világbajnokként tekint rád, holott ez nem azt jelenti, hogy keményebben meg kellett küzdened a futamgyőzelmekért.”

„Ami viszont a versenyzés minőségét illeti, és hogy hol a legnehezebb az élen maradni, már nem tartozik a motorsport csúcskategóriájába. Csak is arra koncentráltam, hogy mit érhetek el személyes képességeimnek köszönhetően, és hogy az autón kívül is a leghatékonyabb munkát tudjam végezni, amikor kapcsolatépítésről és a megfelelő emberek megismeréséről volt szó. Ha bekerülök az F1-be, ha nem, úgy érzem, nem rajtam fog múlni, de egyszer az életben szeretnék belekóstolni” - tette hozzá Stanaway.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: