DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

„Micsoda őrült, és elképesztő verseny volt!”

A Toro Rosso mindkét F1-es pilótája pontszerző helyen ért célba Austinban, ráadásul Max Verstappen megismételte hungaroringi teljesítményét, és újabb remek negyedik helyet szerzett.

Bár ismét Verstappen villogott és ért el jobb eredményt, tegyük hozzá, hogy Carlos Sainz is komoly teljesítményt nyújtott a verseny során, hiszen egy darabig még az is kérdéses volt, hogy rajthoz állhat-e, időmérős balesete miatt. Végül az utolsó pozícióból vághatott neki az 56 körös versenynek, mely végén őt egy hetedik, csapattársát pedig egy negyedik hely várta.



„Nagyon élveztem a mai versenyt, a negyedik hely volt a legtöbb, amit ma elérhettünk, és nagyon-nagyon boldog vagyok” - nyilatkozta önfeledten a futam után a holland. „Sok remek csatát vívtam, ez volt a legzsúfoltabb versenyem idén, és minden a kezünkre játszott: nem hibáztam, a csapat pedig nagyszerű stratégiai döntéseket hozott. Ilyen körülmények között nehéz eldönteni, hogy mikor váltunk slickekre, mert ha korán tesszük, akkor veszíteni fogunk vele - így leginkább arra várunk, hogy valaki más lépjen helyettünk… Amikor a csapat rám szólt rádión, hogy valaki slickeken van, és jó időket fut, azt mondtam, csináljuk mi is. A lágyakon már nem kockáztattam annyit, hiszen tudtam, hogy vigyáznom kell rájuk, és ki is tartottak a végéig. Nagyon örülök a mai napnak, és hálás vagyok a csapatnak az erőfeszítéseikért.”

Carlos Sainznak is kaotikus futama volt, ráadásul büntetést is kapott a futam során. „Micsoda őrült, és elképesztő verseny volt!” - mondta a spanyol örömittasan. „Az elejétől a végéig gyors voltam, és ez lett az eddigi legjobb eredményem a szezonban. Huszadikként indulni, és hatodikként célba érni egyszerűen hihetetlen. Igaz, hogy a bokszutcai gyorshajtás miatt hetedik hely lett belőle, de még ennek ellenére is hatalmas mosoly van az arcomon! A versenymérnököm azt mondta rám, hogy rettentően lelkes vagyok, ami szintén boldoggá tett. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, akik összerakták az autót a verseny előtt, és örülök neki, hogy ilyen remek eredménnyel hálálhattam meg ezt nekik. Max szintén jó munkát végzett, így sok pontot szereztünk - megérdemeltük!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: