DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Arrivabene: Miért mi vagyunk a gonoszak?

Rendkívül indulatosan válaszolt Maurizio Arrivabene csapatfőnök a legújabb felvetésekre, melyek szerint eldőlt, hogy a Ferrari nem ad motort a Red Bull számára 2016-ban.

Ahogyan arról a Formula.hu is beszámolt, a német Auto Motor und Sport azt írja, eldőlt, hogy a Ferrari biztosan nem szállít motort a Red Bull számára 2016-ban. Habár a Toro Rossónak felajánlották erőforrásaikat, az energiaital-gyárosok így minden bizonnyal arra kényszerülnek, hogy kiszálljanak az F1-ből.

 Arrivabene



A Speedweek információi szerint Oroszországban Bernie Ecclestone a Mercedes vezetőségével, Toto Wolffal és Niki Laudával, a Ferrari csapatfőnökével, Maurizio Arrivabenével, a Red Bull tanácsadójával, Helmut Markóval és vezetőjével, Christian Hornerrel is leült beszélgetni annak érdekében, hogy megoldást találjanak a problémákra és jövőre is teljes lehessen az F1-es mezőny.

Amikor a szocsi paddockban a legújabb Red Bull-lal kapcsolatos pletykákról kérdezték Arrivabenét, a csapatfőnök felháborodottan így válaszolt: „Ki mondja ezt? Miért gondolja mindenki, hogy ez a mi problémánk? Miért mi vagyunk most a gonoszak és miért kell magyarázkodnunk?”

Christian Horner nem kívánt nyilatkozni azzal kapcsolatban, jelenleg hogy állnak a motorkérdéssel, azonban október végéig döntést kell hozniuk az ügyben. „Jelenleg számos spekuláció kering” – mondta. „Amint lesz valami hivatalos megosztanivalónk, arról értesülni fognak. Nagyon sok a vita ezzel kapcsolatban, de ezekbe nem akarok belefolyni. Még semmi nincs eldöntve, minden kérdés nyitott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: