DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Heteken belül eldől a Red Bull sorsa

Továbbra is kérdéses, az energiaitalos alakulat marad-e az F1-ben, vagy a motort övező bizonytalanság miatt kiszállnak. A cég első embere, Dietrich Mateschitz kijelölte a határidőt.

 A Renault nem kell, a Mercedes nem ad, a Ferrari feltételeket szab – röviden így írható le a Red Bull motormizériája. Az olasz istállóval tárgyalásban állnak, Maranello azonban nem akar jövő évi specifikációt kínálni nekik. A csapat emiatt már most késésben van 2016-os autója fejlesztésével, amelyhez elengedhetetlen tudni, milyen erőforrás fog az RB12-ben dolgozni. Vészesen közeleg a pont, amelyen ha a Red Bull még mindig nem rendelkezik motorral, már nem lesz értelme folytatni.



 „Azért küzdünk, hogy motorokat kapjunk, de nem adnak nekünk. Legalábbis nem olyat, amilyet szeretnénk” – mondta az osztrák a Red Bullhoz közel álló Speedweek lapnak, célozva a Ferrari kikötésére. „Előfeltételünk a versenyképes motor” – tette hozzá.

Mikor a határidőről kérdezték, így felelt: „Valamikor október végén.” Ez azt jelenti, hogy a csapatnak alig több mint három hét áll rendelkezésére – ha addig nem születik megegyezés, nem lesz más választásuk, csak a kiszállás.

Az Orosz Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján két versenyző is megjelent a Red Bull és fiókcsapata, a Toro Rosso kötelekéből, Danyiil Kvjat és Carlos Sainz, akiket a bizonytalan helyzetről kérdeztek. Mindketten arról beszéltek, maximálisan bíznak feletteseikben. „Nem jó, hogy ilyen pletykák hangzanak el. Türelmesnek kell lennünk” – fogalmazott Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: