DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Red Bull: A Ferrarival nem lehetnénk bajnokok, de nem baj

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa szerint elfogadható csapata számára, hogy rövid távon a Ferrari partnere legyen, miközben újra szárnyra kaptak a hírek a Volkswagen 2018-as érkezéséről.

Körülbelül a kétszáznyolcvanharmadik fejezeténél jár már a Red Bull és a Volkswagen Csoport közötti házasság taglalása, de továbbra sem csitul az először már öt évvel ezelőtt megszellőztetett híresztelés. Mi több, most újra terítékre került, hiszen az Auto Motor und Sport értesülései szerint Mateschitz a múlt héten ismét tárgyalt a német cégóriással. Azt ugyan nem lehet tudni, hogy a VW melyik márkájának neve alatt érkezne meg az F1-be – hozzájuk tartozik többek között az Audi és a Porsche is -, de egyes források már megint biztosra veszik, hogy az együttműködés létre fog jönni. A BBC-nél ténykedő Eddie Jordan úgy tudja, hogy most 2018-as érkezést tűzött ki maga elé a gyártó.

Dppi_00003208_144



Ezzel mindenesetre egybevág a Red Bull-főnök friss nyilatkozata is, amelyben azt mondja, a következő néhány évre akkor is leszerződne a Ferrarival, ha az olaszok motorjaival nem lehetnek bajnokok.

„Ez egy nagyon is elfogadható megoldás lenne számunkra a következő két-három évre” – mondta. „Ha a Ferrari gyári csapatként és Vettellel nem tud bajnoki címet szerezni, akkor ez nekünk, ügyfélcsapatként sem lesz lehetséges. Viszont odakerülhetünk a rajtrács első három sorába, ahonnan aztán megcélozhatjuk a dobogót.”

Mateschitz egyúttal hivatalosan is megerősítette azt a néhány hete már közismert tényt, miszerint a szezon végén beszüntetik az együttműködést a Renault-val. „A motorpartnerünkkel való szakítás közös megegyezésre, a szezon végén történik meg. Semmi értelme nem lenne tovább folytatni a munkát, nem tehetjük ezt meg a csapatainkkal. Nem az a célunk, hogy ötödikek vagy hatodikat legyünk a bajnokságban, ezért új motorra van szükségünk.”

De hogy mennyire nem tisztázott még a Red Bull jövőre sem, arról árulkodik, hogy Mateschitz még a sportnak való teljes hátat fordítást sem vette ki a pakliból. „Ha kiszállnánk a Formula-1-ből, az alkalmazottaink semmiképpen sem válnának munkanélkülivé. Más feladatokat kell találnunk nekik” – mondta az üzletember, aki arról az 1100 emberről beszélt, akik közül 800-an a Red Bull csapatánál, 300-an pedig a Toro Rosso faenzai gyárában dolgoznak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: