DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Ilyen is rég volt már!

Kimi Raikkönen F1-es visszatérése óta még csak egyszer teljesített olyan erős időmérőt, mint amit most Monzában láthattunk tőle. A finn maga sem számított ilyen eredményre, de ha már összejött, vasárnap is megismételné.

Raikkönen a Q3-ban futott első gyorsköröket követően még a harmadik helyen állt, ám utolsó próbálkozásakor 54 ezreddel felül tudta múlni csapattársát, Sebastian Vettelt, így az első rajtsorba állhat majd fel Lewis Hamilton mellé vasárnap. A finn utoljára több mint két éve, a 2013-as Kínai Nagydíjon startolhatott a második rajtkockából, pole-t pedig 2008 óta nem is szerzett, és így persze elégedett az eredménnyel, ami a teljes Ferrarit kissé váratlanul érte.

COJNQeGUYAEAp2p



„Most így ránézve az eredményre, azt hiszem, önmagunkat is megleptük egy kicsit” - utalt Raikkönen arra, hogy a Mercedes-motorok általános erőfölénye ellenére is a 2. és 3. helyre kvalifikált a csapat. „Persze erős hétvégére számítottunk, azt viszont tudtuk, hogy ez a pálya nem tartozik a legjobbjaink közé. Végül azonban kiderült, hogy az autó mégis remekül működik időmérős körülmények között, és sok erős kört össze tudtunk rakni.”

„Jó érzés itt lenni, régen végeztem már ennyire elöl, és különösen jó, hogy ez a hazai versenyünkön történt. Ez a csapat idei legerősebb időmérős eredménye, amit holnap valami hasonló produkcióval szeretnénk megfejelni, hogy erős szerepléssel ajándékozzuk meg önmagunkat, és mindenkit, aki a Ferrari mögött áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: