DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az F1 nyilvánosan mondott köszönetet a Pirellinek

Ilyen nyilatkozatot sem adott még ki soha a Formula One Management. Bernie Ecclestone cége a támogatásáról biztosította a Pirellit, és felszólította a csapatokat, hogy a jövőben hallgassanak a gumicég szavára.

Az Olasz Nagydíj előtt az FIA és a Pirelli is nyilvánosságra hozta a spái defektek kivizsgálásának eredményeit, amelyek azt mutatják, hogy nem az abroncsok voltak a felelősek a Nico Rosberg és Sebastian Vettel autóján is szétdurranó gumikért, hanem a pályán található valamilyen törmelék, illetve abroncsok terhelhetőségét a javasoltnál tovább feszegető csapatok.

Noha csütörtökön a monzai paddockban kiderült, hogy a pilóták nem feltétlenül értenek egyet ezzel a véleménnyel, most a FOM, azaz tulajdonképpen Bernie Ecclestone is a Pirelli oldalára állt, amikor az F1 hivatalos honlapja közzétette az alábbi levelet.

Dppi_00115010_529



„A Pirelli már öt éve első osztályú partnere a Formula-1-nek, és továbbra is teljes mértékben megbízunk a gumijaik biztonságában, minőségében és alkalmasságában.”

„A mindenekfelett álló biztonsági korlátok keretein belül a Formula-1 mindig is arra biztatta a Pirellit, hogy olyan gumikeverékeket gyártson, amelyek korlátozott teljesítménnyel bírnak, mivel az abroncsok kopása növeli a Formula-1-es versenyek kihívásait és izgalmát. Eközben a Pirelli mindig pontos iránymutatást ad a csapatok számára a rendelkezésükre álló gumik korlátairól. A résztvevőknek meg kellene fogadniuk a Pirelli szakértői ajánlását a versenystratégiájuk megválasztásakor, ha pedig nem így járnak el, azt csak saját felelősségükre tehetik.”

„Elégedettségünkre szolgál, hogy a Pirelli a 2015-ös Belga Nagydíj egyik gumikkal kapcsolatos balesetében sem volt felelős.”

„A Pirelli felajánlotta, hogy minden autónak rendelkezésére bocsájt egy olyan gumiszettet, amellyel a teljes versenyhétvégét lefuthatják. Tudjuk ugyan, hogy a képességeik megvannak egy ilyen termék előállításához, de mégis úgy gondoljuk, hogy egy bokszkiállások nélküli verseny kevesebb izgalmat szolgáltatna.”

„Köszönjük a Pirellinek, hogy segítségükkel jobb szórakozást nyújthatunk a Formula-1 rajongóinak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: