DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: A Honda csak ránk koncentráljon

Eric Boullier zokon venné, ha a japán motorgyártó más F1-es csapatnak is szállítana erőforrásokat rajtuk kívül - szerinte egyszerűen nem érné meg a kockázatvállalást.

Első blikkre jó ötletnek tűnne, ha a Honda kapcsolatban lépne egy másik csapattal, vagy akár a Haas-Ferrarihoz hasonlóan egy új gárda belépését segítenék. Először is dupla erővel tudnák tesztelni az újításokat, másodsorban pedig helyet lehetne szorítani a McLaren védenceinek, Kevin Magnussennek és a GP2-éllovas Stoffel Vandoorne-nak. Eric Boullier, a csapat sportigazgatója szerint azonban ez csak megosztaná a Honda erejét.



„Nem vagyok biztos benne, hogy megérné az erőfeszítést, vagy hogy nagyobb figyelmet fordítsunk rá” - nyilatkozta a francia az Autosportnak. „Egyensúlyban kell tartanunk a dolgokat, de majd meglátjuk, jelenleg gondolkozunk a lehetőségeken.” Boullier hozzátette, hogy a lehető legjobb pozíciókat akarják felkínálni védenceinek. „Kellemes, de egyben trükkös problémával állunk szemben. A legjobbat akarjuk nekik.”

A csapatvezető viszont fontosnak tartja, hogy megtartsák a mezőny legtapasztaltabb pilótapárosát, az F1-ben 2000 óta versenyző Jenson Buttont, és a 2002-ben debütáló Fernando Alonsót. „Mindketten hiteles versenyzők, ami nagyon fontos” - mondta Boullier. „Amikor valamelyikük mond valamit, mindenki odafigyel, és mindenki megbízik bennük, ez pedig nagy változás. Ha két fiatal pilótánk van, inkább tanítani kell őket, mintsem arra figyelni, hogy mit akarnak. A jelenlegi szituáció megfelel a McLarennek és a Hondának is, a pilótáink tapasztalatuk alapján megmutatják, hogy merre kell tovább menni.”

Boullier azonban nem erősítette meg, hogy a McLaren milyen párossal fog rajthoz állni 2016-ban. „Mindkettejükkel boldogak vagyunk, de ennél nem mondhatok többet, hiszen nem akarok rossz és valótlan elvárásokat kreálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: