DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Eleinte nem voltunk elég érettek

Fernando Alonso nyilatkozatából úgy tűnik, hogy a McLaren és a Honda házassága túljutott a nehézségeken – bár a monzai F1-es futamon még ennek nem sok jelét fogjuk majd látni...

Miután Magyarországon megszerezte a McLaren idei legjobb eredményét, a Belga Nagydíjon Fernando Alonso csapattársával egyetemben ismét a vert mezőnyben volt. A spanyol ennek ellenére bízik abban, hogy alapvetően, minden rendben van az istálló háza táján, s a nehézségeket rövidesen végleg elhárítják.

„Vannak most bizonyos nehézségek, melyeken keresztülmegyünk, de együtt tesszük ezt. Minden részlegüknek megvan az ahhoz szükséges tapasztalata, hogy a lehető legrövidebbé tegyük ezt az időszakot, én magam pedig elégedett vagyok a fejlődéssel” – mondta a spanyol, akinek egészen a Brit Nagydíjig kellett várnia idei első pontjára, ezt követően viszont rögtön a következő versenyen ötödik tudott lenni. Igaz, Magyarországon a pálya mellett a körülmények is a McLarennek kedveztek.

alonso_hun_cs



„Eléggé alacsonyról indultunk, és nem voltunk eléggé érettek, viszont lassan odaérünk, ahova kell” – folytatta a spanyol. „Spa után talán Monza sem mutat majd túl sok fejlődést, Magyarországon viszont már megmutattuk, hiszen többnyire az első tíz közt voltunk minden mért szakaszban. Remélhetőleg Szingapúrban és az azt követő futamokon is ugyanezt láthatjuk majd. A szezon hátralévő részében és jövőre már minden teljesen más lesz” – zárta szavait bizakodva a kétszeres világbajnok.

Mindeközben Eric Boullier ismét hangot adott annak, hogy a McLaren egyáltalán nem lett türelmetlen a Honda irányába. „Már sokszor elmondtuk, hogy elégedettek vagyunk azzal, hogy a Honda a partnerünk, s szerintem ők is így vannak a McLarennel. Egyszerűen csak még nem ért be a projekt annyira, mint vártuk, viszont most gyári csapatként dolgozunk ezen együtt, ami nagyon fontos a számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: