DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kiegyensúlyozottság vagy kiugró eredmények?

Egyes versenyzők az előbbivel, mások az utóbbival teszik le a névjegyüket az F1-ben. Sergio Perez az utóbbi csoportba tartozik, s azt is elárulta, szerinte miért hasznosabb így teljesíteni.

Sergio Perez 2011-es debütálása óta nem a konzisztens teljesítménnyel hívja fel magára a figyelmet a Formula-1-ben, sokkal inkább egy-egy olyan eredménnyel, amelyet részben a körülmények szerencsés alakulásának és remek taktikájának köszönhet. Az is hozzátartozik persze az igazsághoz, hogy a 2013-as szezont leszámítva, amikor a McLaren versenyzője volt a mexikói, nem ült még élcsapat autójában – igaz, a wokingiak számára sem a legerősebb idény volt a két évvel ezelőtti.

Előtte a Saubernél, utána pedig a Force Indiánál is felállhatott azonban a pódiumra (a svájciakkal háromszor is), így hiába végzett tavaly például csapattársa, Nico Hülkenberg mögött a pontversenyben, az indiai gárda egyetlen dobogós helyezését ő szállította Bahreinben. Amikor az F1i.com szakportál arról kérdezte Perezt, hogy szerinte jobb-e az ilyen típusú eredménylista a Formula-1-ben, így felelt a pilóta:

Perez_Hungaroring



„Nos, úgy gondolom, ez attól függ, miért harcolsz. Néha nagyon jól jönnek ezek az eredmények. Köszönhetően azoknak a látványos versenyeknek, négy dobogós helyezést is szereztem a Formula-1-ben olyan autókkal, amelyekkel másképp nem érhettem volna oda. Szóval ez tényleg azon múlik, miként szemléled a dolgokat. Nyilvánvaló, hogy ha ilyen eredményeket szerzel, az emberek felfigyelnek rád, és én pont ezt próbálom elérni. Szeretném bizonyítani, hogy érdemes rám fogadni.”

Perez az idézett weboldalnak nyilatkozva beszélt a 2015-ös idényükről is, amely egyértelműen gyengébben alakul eddig, mint a tavalyi, ám a mexikói úgy véli, a szezon második felében érhetnek még el jó eredményeket: „Nagyon boldog vagyok a csapatnál, igazán otthon érzem magam náluk” – fogalmazott a pilóta. „Élvezem a velük való munkát: úgy gondolom, fejlődtünk. Tavaly a legjobb évünket futottuk az istálló történetében. Most kissé keményebbre sikerült a szezon kezdete, de ha visszanézünk, elképesztő, milyen eredményeket értünk el eddig. Az utolsó néhány futam az én szempontomból nem alakult a legjobban, de biztos vagyok benne, hogy javulni fogok. Pontosan tudjuk a nehézségek okait, így egyértelműen azt várom, hogy pozitívan alakul az idény hátralévő része.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: