DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Szingapúr lehet a következő esély

A Toro Rosso ifjonca szerint a következő erőpályák kevésbé kedveznek az STR10-esnek, mint a Hungaroring, ezért a távol-keleti utcai F1-es helyszínen szerezhetnek ismét több pontot.

Mintha valahol már hallottuk volna ugyanezt a mondatot, igaz? Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a múlt héten nyilatkozott úgy, hogy ne várjuk ezentúl, hogy a Milton Keynes-iek minden egyes versenyen a dobogón fognak zárni, hiszen a Magyar Nagydíj különleges körülményei és a Hungaroring kanyargós kialakítása is közrejátszottak Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo második, illetve harmadik helyében.



Úgy tűnik, hogy ez a Red Bull testvércsapatánál, a Toro Rossónál sincs másképp, a Mogyoródon negyedikként záró Max Verstappen célja ugyan mindenütt a pontszerzés, mégis úgy látja, hogy Spában és Monzában nehezebb dolga lesz. „Szingapúr lehet a következő esélyünk arra, hogy ismét sok pontot szerezzünk” – nyilatkozta a holland a GPUpdate.net-nek. „Máshol nehéz lesz, különösen a hosszú egyenesek miatt, Spában, Monzában és Szocsiban. Ki kell várnunk a végét, de remélem, hogy mindenütt sikerül majd néhány pontot összeszednünk.”

Verstappen jelenleg a 11. helyen áll a pontversenyben 22 egységgel, és teljes mértékben elégedett debütáló szezonja első felével. „Nagyon elégedett vagyok” – folytatta az augusztusban közúti jogosítvány megszerzésére készülő tehetség. „Az első versenytől az utolsóig fejlődni tudtam, és volt néhány remek előzésem. Persze a Hungaroring még különlegesebbé tette ezt az időszakot. Nem hittem el, hiszen nem vártam ilyen eredményt.” Noha Verstappen már több pontot szerzett az F1-ben, mint édesapja 1994 és 2003 között összesen, nehéz az összehasonlítás, az eltérő pontrendszerek miatt. „Még messze vagyok attól, amit ő gyűjtött össze” – tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: