DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Boullier máshonnan hozna szakembereket a McLaren-Hondához

Amíg a Honda motorsportfőnöke nemrég elzárkózott az ötlettől, Eric Boullier szerint ez lenne a megoldás az F1-es csapat problémáira - szerinte egyik fél sem arra hivatott, hogy a vert mezőnyben harcoljon.

Nem is olyan régen Yasuhisa Arai úgy nyilatkozott, hogy a Honda elég forrással rendelkezik ahhoz, hogy kijavítsák a jelenlegi problémákat, így nincs szükség arra, hogy a Mercedesnél, vagy a Ferrarinál már bevált szakemberekkel erősítsék meg a mérnöki gárdát. Ezért érdekes Eric Boullier nyilatkozata, aki szerint pont ez lenne a megoldás. „A Honda szerezhetett volna tapasztalatot néhány másik csapattól, de még most is megteheti. Azért javasoljuk ezt, mert megoldhatják a problémáinkat, segítenének felgyorsítani a fejlesztési ütemet, és jobb megértést biztosítanának” – idézte a franciát az F1i.com.



Boullier hozzátette, hogy mind a McLaren, mind a Honda tudatában van a nyomásnak, majd hozzátette, hogy még nem sikerült túljutniuk a megbízhatósági problémákon. „Mindenki tudja, hogy nagy rajtunk a nyomás. Nem engedhetjük meg, hogy a McLaren a mezőny végén harcoljon, egyszerűen nem vagyunk erre hivatottak, és a Hondánál is ez a helyzet. Meg kell bizonyosodnunk róla, mely lépések által lehet a legtöbbet fejlődni – miután sikerült kijavítani a megbízhatósági problémákat, komoly előrelépést fogunk tenni.”

A wokingiak igazgatója azt is elmondta, hogy mi fokozza igazán a csapat frusztrációját. „Azt már tudjuk, hogy milyen problémákkal állunk szemben, azt viszont nem teljesen, hogy hogyan is oldjuk meg őket, mert sokkal több kutatást és fejlesztést igényelnek. Tudjuk, hol vagyunk gyengék, de ez nem olyan gyengeség, hogy hiányzik valami, inkább az a helyzet, hogy ezt a valamit nem tudjuk használni. Frusztráció szempontjából ez még rosszabb!”

Mindezek ellenére a csapat nem írja le az idei szezont, Boullier szerint az idei erőfeszítések nagyszerű alapot jelenthetnek a következő szezonhoz. „Nem írjuk le ezt az évet, mert 2016 az idei szezon evolúciója lesz a szabályok tekintetében. Kétéves tervben gondolkodunk, és ez alatt ki szeretnénk bontatni valamikor az autóban rejlő potenciált. Ez viszont nem egyszerre fog megtörténni, mert több dolgon kell javítanunk. Mindenesetre örülnénk neki, ha az év valamelyik szakaszában már versenyképesek tudnánk lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: