DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Ricciardo nem mehet sehova

Ugyan Daniel Ricciardót is szóba hozták az F1-es átigazolási szezon legfelkapottabb ülésével, vagyis a Ferrarival, Christian Horner elmondása szerint semmilyen záradék nem teszi lehetővé a váltást számára.

Kimi Raikkönen 2016-os maradása továbbra sem biztos az olaszoknak, az elmúlt hetekben pedig leginkább a mezőny két legfelkapottabb tehetségét, Valtteri Bottast és Ricciardót emlegették lehetséges helyetteseként. Noha a múltban számos példát láttunk már arra, hogy az érvényben lévő szerződések alól is ki lehet bújni - a Red Bull például Sebastian Vettelt is két évvel a tervezettnél előbb elengedte a Ferrarihoz -, Horner állítása szerint Ricciardo kontraktusa nem ad lehetőséget ilyenre, így 2016 végéig biztosan velük marad.

Dppi_00115010_667



A csapatfőnök egy lényegre törő kérdezz-felelekben nyomatékosította a Red Bull álláspontját. Amikor feltették neki azt a kérdést, hogy Ricciardo szerződése bombabiztos-e, azonnal rávágta: „Teljes mértékben.” Majd amikor arról érdeklődtek, hogy az ausztrált a Ferrarival összekötő híreknek van-e valóságalapjuk, így válaszolt: „Nem, egyáltalán nincs.”

Ricciardo ugyan az idei szezon eddigi tíz futama során nem nyújtott olyan egyenletesen kimagasló teljesítményt, mint tette azt tavaly, Horner szerint így sem lehet kifogásolni a formáját, és egyértelműen feljebb értékelte eddigi produkcióját Danyiil Kvjaténál, még ha az orosz a legutóbbi futamokon le is győzte őt.

 

„Egy versenyző mindig képes tovább javulni bizonyos területeken. De mostanra visszatért a legjobb formájához, a Magyarországon bemutatott előzési manővereivel pedig ismét a régi önmagát idézte” - mondta az ausztrálról. „Úgy gondolom, hogy a félidei értékelésébe nyugodtan beírhatunk egy csillagos ötöst. Danyiil Kvjatnak viszont még egy kicsit jobban kell figyelnie a szabálykönyvre, hogy eljusson erre a szintre. Ő döcögősen kezdte a szezont, noha nem igazán a saját hibájából, hiszen az első futamon rajthoz sem állt, és több meghibásodás is hátráltatta. Talán túlságosan is kihatással volt ez a hozzáállására, de most bizonyította, hogy képes visszavágni. Így neki is egy nagyon pozitív osztályzatot tudok adni így féltávnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: