DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Hülyeség, hogy nem fejlesztünk

Az elmúlt versenyeken látottak alapján egyesekben felmerült, hogy a Ferrari talán már nem fejleszti idei F1-es autóját. Maurizio Arrivabene határozottan állítja, ez nem igaz.

A Ferrari dobogóra állt a szezon első hat versenyének mindegyikén – az év elején Malajziában futamot is nyertek – Kanadában és Ausztriában azonban egymás után kétszer a Williams hódította el előlük a dobogó legalsó fokát, és ha a Brit Nagydíjon nem érkezik meg az eső, Silverstone is hasonló eredménnyel zárulhatott volna. A jelek arra mutatnak, hogy a korábban egyértelműen hátrányban levő grove-i istálló utolérte, talán meg is előzte a maranellóit.

„Ahogy sok-sok alkalommal elmondtam, most pedig még egyszer megismétlem, a fejlesztés a szezon egésze alatt tart” – jelentette ki az olaszok csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene. „Nem teljes egészében rakjuk fel az autónkra, a silverstone-i egy kisebb csomag volt, akárcsak az, amelyet Ausztriában használtunk fel, és amilyen a magyarországi lesz.”



„A módszertan fontos, ha az ember jó munkát akar végezni. Ahelyett, hogy 10 ezer elemet feltennénk egyszerre az autóra, bizonyos dolgokat teszel fel. Ha jól működnek, előrelépést teszel meg, máskülönben veszítesz” – magyarázta a csapatvezető, aki azt is kiemelte, a pályák jellegén is múlik, hogyan teljesítenek. „Ha Barcelonára nézünk, többé-kevésbé ugyanez a történet volt. Lesznek olyan pályák, amelyek kedvezni fognak nekünk, máshol pedig szenvedünk majd. Azt szeretném, ha az emberek a gyengeségekre koncentrálnának az erősségek helyett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: