DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes tagadja az Aston Martin-sztorit

Megérkezett az első cáfolat a szombat este felröppent bombahírhez: a Mercedesnek három különböző oka is van arra, hogy miért nem akar jövőre motort adni a Milton Keynes-i F1-es istállónak.

Az elmúlt időszak legizgalmasabb pletykája röppent fel tegnap este, melynek értelmében az Aston Martin jövőre beszállna a Formula-1-be a Red Bull partnereként, ami azzal is járna, hogy a Milton Keynes-i istálló a következő szezontól kezdve a Mercedes erőforrásait használná. Az Aston Martin ugyanis e hírek szerint nem motorszállító lenne, inkább csak egyfajta partner, hasonlóan a jelenleg az Infinitivel meglévő kapcsolathoz.

A Mercedes részéről viszont határozottan cáfolták ezt a szóbeszédet, méghozzá nem más, mint maga Niki Lauda: „Még csak nem is tárgyaltunk erről, egyáltalán nem. Az ő részükről egy szót sem hallottam erről, sosem beszéltünk róla, pedig minden reggel Helmut Markóval reggelizem, szóval tudnom kellene, ha így lenne... Ilyesmin nem is gondolkodtunk, hiszen megvan a négy csapat, akiket motorokkal ellátunk, szóval nincs is meg a kellő kapacitásunk ehhez.”

aston_logo



Amikor felvetették Laudának, hogy a négy csapatból egyet esetleg „elveszíthetnek”, mivel egyáltalán nem kizárt, hogy a Lotus jövőre ismét a Renault gyári csapata lesz, az osztrák bajnok kitérő választ adott: „Ki tudja? Nekem személy szerint fogalmam sincs. Minden csapattal van szerződésünk, többet pedig nem tudunk ellátni. Ennyi.”

Lauda emellett azt is kiemelte, hogy már csak azért sem valószínű, hogy motort szállítanának a Milton Keynes-ieknek, mert régi ellentét áll fent a két csapat közt – bár a háromszoros világbajnok szerint erről elsősorban nem ők tehetnek, hanem a Red Bull-vezér Dietrich Mateschitz: „Ez az egész Mateschitztől indult, bár hogy őszintén megmondjam, nem igazán tudom, hogy miért.”

Egy másik, meg nem nevezett Mercedesen belüli forrás szerint a Red Bull által igencsak vágyott üzlet valószínűségét az is csökkent pontosan látták, milyen mostohán bántak az energiaitalosok a Renault-val: „Tavaly február óta folyamatosan motorokat kérnek tőlünk, minden egyes héten telefonálnak! De aki látta, hogyan kezelik a Renault-t, az tudja, hogy nem éppen a legjobb partnerek...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: