DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Kettőnk közül én voltam gyorsabb

Az F1-es Brit Nagydíj legnagyobb csalódását a Williams okozta. Pedig a futam elején első és második hellyel vezették a versenyt, Bottas pedig hajlott rá, hogy Massát is megelőzze.

A rajt után a Williams mindkét pilótája átugrotta a Mercedes első sorból induló párosát, Felipe Massa révén pedig hosszú ideig vezettek is, az ígéretes kezdetet azonban végül egy dobogóra sem tudták fordítani. A megérkező eső nagy vesztese a grove-i csapat lett, Massa és Valtteri Bottas csak negyedik és ötödik helyen értek célba. Az ifjú finn a nagydíj elején megjegyezte, gyorsabbnak érzi magát csapattársánál, helycserére azonban nem került sor.

„Használta a DRS-t. Sokkal könnyebb helyzetben volt, mivel engem követett. Mégis én voltam a gyorsabb” – idézi a planetf1.com Massa nyilatkozatát. A végeredményt így értékelte: „Fantasztikus start volt, második kiállásunk azonban a lehető legrosszabbul sikerült. Akkor veszítettük el a lehetőséget, hogy a dobogón végezzünk, aztán jött az eső, márpedig mi nem vagyunk túlságosan versenyképesek nedves körülmények között.”



„A bokszkiállásom lassú volt, mivel meg kellett tisztítani a hátsó szárnyam. Túl sokáig vártunk, miután esni kezdett” – kesergett a brazil pilóta, aki a Williams sajtóanyagában hozzátette: „Még az is lehetséges lett volna, hogy megnyerjük a versenyt, ha az idő száraz marad.”

A csapat teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley kiemelte, a Williams engedte pilótáit versenyezni, ezt pedig helyes döntésnek tartja. „Először megmondtuk nekik, hogy tartsák a helyzetüket, aztán közöltük, hogy szabadon versenyezhetnek, amennyiben nem tartják fel egymást.”

Bottas is elismerte, nehezen boldogult Massával, buta manőverbe pedig nem akart belemenni. „Megengedték, hogy versenyezzek Felipével, de nehéz volt átlépni őt, hibázni pedig nem akartam” – mondta a 25 esztendős finn, aki vegyes érzelmekkel tekint vissza a Brit Nagydíjra. „Bizonyos tekintetben hihetetlenül bosszantó verseny volt, más értelemben nagy elégedettségre ad okot. Mindkét autó jól startolt, a Mercedes ellen pedig valóban tudtunk versenyezni. Amikor viszont az eső megérkezett, igazán szenvedtem az intermediate abronccsal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: