DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Már halljuk a Red Bull panaszait a Renaultról

Az F1-es Brit Nagydíj után még szokásos futamértékelő nyilatkozatokat adtak a Red Bullnál, de Daniel Ricciardo kiesése miatt könnyen lehet, hogy ismét fellándolnak a viták a gárda és motorpartnere között.

„A probléma vizsgálat alatt van, és hamarosan ki fogjuk javítani” – ezek voltak a Red Bull sajtóközleményének utolsó szavai, de a közeljövő szempontjából talán a legfontosabbak. Daniel Ricciardo ismét egy Renault-motorhoz köthető probléma miatt adta fel a versenyt, a hetek óta tartó szájkarate miatt Thierry Salvi Renault-mérnök nyilatkozata elébe vágott a Red Bull soha el nem maradó kritikájának.



Az ausztrál versenyző autójában az elektronika mondta fel a szolgálatot, az ERS-H és az ERS-K együttes hibáját okozva ezzel. Hiába próbálták többször is újraindítani a rendszert, a tavaly itt harmadikként végző Ricciardót idén először nem rangsorolták a célba érők között. „Nagyon izgatott voltam a hétvége miatt, de sajnos nem jöttek össze a dolgok. Elektronikai hiba miatt éreztem a hetes kanyarban, hogy elmegy a hajtás, és hiába próbáltuk megjavítani, semmi sem működött. Az utóbbi néhány verseny nem igazán volt kedves hozzánk, de ez a versenyzés.”

Danyil Kvjat viszont örülhet, aki szezonbeli második legjobbját érte el hatodik helyével. „Nagyon versenyképesek voltunk ma, a futam is remekül alakult, igaz, kicsit őrülten az eső miatt, de élveztem. A csapat nagyszerű munkát végzett, az autó is jól viselkedett – a következő versenyeken szeretnénk folytatni az előrelépést.”

Christian Horner szerint az orosz pilóta megfelelő taktikai lépés esetén a dobogón is végezhetett volna. „Az időjárás nagyszerű Brit Nagydíjat produkált, a rajongók biztosan élvezték. Danyil nem csak ezen a versenyen, hanem egész hétvégén remekül autózott, és ha korábban jön a bokszba, akkor lett volna esélye a dobogóra, mivel addig a pillanatig Sebastiannal harcolt, ráadásul meg is pördült a kivezető körében.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: