DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso első idei pontjának sem örül igazán

Elég inverz a spanyol F1-es pilóta idei éve, hiszen amíg folyamatosan top10-en kívül végzett, mindig meglátta a pozitívumot teljesítményében, most viszont úgy véli, nem érdemelték meg a 10. helyet.

Inkább a folyamatos kieséseknek, mintsem a McLaren remek tempójának köszönhette Fernando Alonso, hogy a 10. pozícióban zárt a Brit Nagydíj végén – de legalább megtette az első lépést afelé, hogy élcsapatot faragjon a wokingiakból. Ettől azonban még messze van, hiszen hiába a 2015-ös viszonyok között remeknek számító eredmény, ő sokkal többre vágyik, sőt tovább is ment, mondván, a McLaren nem érdemelte meg az utolsó pontszerző pozíciót. A spanyol egyébként a verseny elején egy kényszerű bokszkiállást is kénytelen volt beiktatni, mert a 3-as kanyarban nekikoccant csapattársának – Jenson Button már helyben feladta a versenyt, Alonso viszont tovaviharzott a pontszerzés felé.

alonso_helmet



„Remélem sokkal több ilyen eredményünk lesz majd” – idézte a spanyolt a Motorsport.com. „Ez az egy pont jó tesz a csapatmorálnak, és azoknak, akik éjt nappallá téve dolgoznak – és jó arra az időszakra is, amikor jobban megérdemeltük volna. Ma nem érdemeltük meg, mivel a 11. helyen hajtottunk az eső kezdetéig, és ingyen kaptuk meg. Nem mondhatnám, hogy a 10. túlságosan remek pozíció lenne, hiszen világbajnokok akarunk lenni. Ez viszont rengeteg munkát és fegyelmet igényel, a csapat pedig erre koncentrál.”

„A következő versenyekre újításokat hozunk majd, viszont nem foguk látni az eredményét, hiszen a büntetések miatt úgyis hátulról fogunk indulni. Ennek ellenére az a célunk, hogy ennél magasabb pozícióban zárjunk majd év végén, ezért a pontszerzés csak egy egyszerű tény, nem bír nagy hírértékkel” – tette hozzá Alonso, aki általában pozitívan nyilatkozott a McLaren-Honda előrelépéseiről, a szezon feléhez érkezve viszont úgy tűnik, kezd elege lenni a folyamatos sikertelenségből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: