DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo nem hiszi, hogy jogosan büntették

A Brit Nagydíj időmérő edzésén számos versenyző köreit elvették pályaelhagyás miatt. Közéjük tartozott Daniel Ricciardo is, aki csak a 10. rajthelyet érte el emiatt.

Sorozatban a harmadik versenyen kapott ki időmérőn a Red Bull rutinosabb pilótája, Daniel Ricciardo csapattársától, Danyiil Kvjattól: a 21 éves orosz 7. rajthelyet szerzett Silverstone-ban, csapattársának azonban csak a 10. pozíció jutott. Pályaelhagyás miatt – amelyet árgus szemekkel figyeltek az edzésen – Ricciardo elveszítette leggyorsabb Q3-as körét, amibe nem törődött bele.



„Vegyes érzelmekkel tekintek vissza erre a kvalifikációra. A leggyorsabb köridőmet törölték, ezt pedig meg kell vizsgálnunk, mivel én nem gondolom, hogy elhagytam a pályát. Meg fogjuk nézni a videót” – idézi Ricciardót a Red Bull időmérő utáni sajtóközleménye. „Az autó igazán jól viselkedett a gyors kanyarokban, öröm volt vezetni, de az alacsony sebességű fordulókban küszködtünk, úgy gondolom, itt veszítettük a legtöbbet, az egyenesek mellett természetesen. Ha tizedik helyről kell indulnom, meglátjuk, mit tudunk kezdeni a stratégiával, hogy előbb végezhessek.”

Az újra meggyőzően teljesítő – csak a két Mercedes, Williams és Ferrari bizonyult jobbnak nála – Kvjat következőképp értékelt: „A rajtpozíciónk a maximum, ami a mai napon elérhető volt. Mindent kihoztam az autóból, nem hiszem, hogy bármi is maradt benne. Elvárások nélkül érkeztünk ide, az autó pedig igazán jól viselkedett egész hétvégén. Jó érzéseim vannak a pályával kapcsolatban, a holnapi versenyt pedig várom. A körülmények kihívást jelenthetnek, de jó pontokban reménykedünk” – fogalmazott az orosz pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: