DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vizsgálják az autóját rejtegető Mercedest

Az F1-es Brit Nagydíj első szabadedzését követően a versenybírók magukhoz hívatták a Mercedes képviselőit, mivel a csapat nem az előírások szerint járt el Nico Rosberg autójának megállását követően.

Mint ismeretes, Rosberg számára rosszul kezdődött a hétvége, hiszen hidraulikai meghibásodás miatt már a délelőtti gyakorlás első negyedórájában meg kellett állítania a pályán a Mercedest. Az autót ezt követően visszaszállították a bokszba, ahol a csapat kijavította a problémát és a német újra akcióba léphetett még a leintés előtt. A folyamat során azonban a csapat szerelői olyan szokatlan hibát vétettek, ami azonnal szemet szúrt a versenyirányításnak.

CI_N99ZWEAAecon



Az FIA technikai küldöttje, Jo Bauer ugyanis azt jelentette, hogy a Mercedesnél a visszaszállítás során letakarták a 6-os számú autó alját, ami szabályellenesnek minősül. Az F1 sportszabályzatának 27.4-es pontja ugyanis kimondja, hogy „egy versenyhétvége során semmilyen fedéllel vagy vászonnal nem szabad eltakarni az autó egyetlen felületét sem a paddockban, a garázsban, a bokszutcában vagy a rajtrácson, kivéve, ha a lefedés kizárólag mechanikai okokból történik, például tűz keletkezésének megakadályozása érdekében.”

A Mercedesnél azonban a szállítás során letakarták az épségben lévő autó alját, a diffúzort és az első vezetőszárnyat, az FIA szerint teljesen indokolatlanul, ami így szabálysértésnek minősül, így könnyen lehet, hogy a csapatnak valamilyen büntetéssel kell szembenéznie már a hétvége elején.

FRISSÍTÉS: Megszületett az ítélet

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: