DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: A pontkülönbség semmi

Az F1-es világbajnoki tabella második helyezettje, Nico Rosberg kijelentette, hogy a hátránya semmiség Hamiltonnal szemben a legutóbbi, Osztrák Nagydíjon szerzett győzelme után.

Nico Rosberg hátránya a Brit Nagydíj hétvégéje előtt immár csak tíz pont az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben, miután a legutóbbi négy futamból hármat meg tudott nyerni. Emellett a német úgy érzi, hogy jelenleg nagyon jó formában van, amit szeretne megőrizni, és tovább faragni a hátrányából. „Számomra fontos, hogy csökkentsem a hátrányom. Természetesen ezt itt is meg fogom próbálni.”

 „Ez egy jó időszak a számomra a mostani szezonban, és szeretném, ha ez így folytatódna. Ő még mindig csak tíz ponttal vezet előttem, amit mihamarabb le kell faragnom” – lelkesedett a német pilóta Silverstone-ban. „Az a tíz pont semmiség, ha megnézed, hogy milyen hosszú a szezon, szóval az esélyeim igen jók.”

08F1GPAustriaHZ5045_resize



Ezenfelül Rosberg hozzátette, hogy az Osztrák Nagydíjon aratott győzelme fontos lépés volt a számára. „Ez egy nagyszerű hétvége volt, legfőképp azért, mert nem tartozott a legnehezebbek közé. Nagyszerű volt, hogy az egész futamon gyorsabb tudtam lenni, különösen azért, mert ez volt az a terület, amelyen kicsivel többet kellett dolgoznom a tavalyi év után, és fejlődni is tudtam. Fontos volt látni ezt az eredményt.”

Mindazonáltal, Rosberg elmondta, hogy relatíve nem csinált semmit sem másképp az év elejéhez viszonyítva, ami a legutóbbi sikereit eredményezheti. „Sajnos semmit nem csináltam, ez a sport ilyen. A legjobb magyarázatom erre az, hogy a sportban vannak jó és rossz időszakok. A kétség mindig is a része volt ennek, de megtanultam, hogy mindig hinni kell, és túljutni a kétségeken. Úgy gondolom, hogy az normális, ha vannak kétségeid.”

Később hozzátette az újságíróknak: „Szerintem közületek mindnyájatoknak vannak kétségei afelől, hogy össze tudtok-e hozni egy jó sztorit a hétvégén, de végig kitartotok emellett, és túlteszitek magatok rajta, mindenképp megcsináljátok, és senki nem csinálja ezt jobban rajtatok kívül."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: