DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Massa: Miért ne maradnék jövőre is?

A brazil 34 esztendősen már gondolkozik az F1 utáni éveken, de egyelőre célja az, hogy harmadik szezonban is maradjon a Williams pilótája. A Formula-E-t és Le Mans-i versenyzést is emlegette.

Felipe Massa 2014 elején, nyolc Ferrarinál töltött év után csatlakozott a Williams istállóhoz, ahol sokak szerint második fénykorát éli: másfél év során négy alkalommal állhatott fel a dobogóra, legutóbb Ausztriában (a Scuderiánál utolsó három évében csupán háromszor sikerült neki). A mezőny harmadik legidősebb versenyzőjeként azonban elkerülhetetlen, hogy a kérdések arra irányuljanak: meddig marad még a bajnokságban? Massa úgy gondolja, egy évig biztosan.

„Nem látom az okát, miért ne maradnék itt” – jelentette ki a versenyző Silverstone-ban a Brit Nagydíj előtt. „Igazán szeretek ezzel a csapattal dolgozni, tisztelnek engem, nincs feszültség, és néhány jó eredményt is elértem már. A szerződésemben opció szerepel a következő évre, és nem tudom megmondani, miért ne folytatnánk.”



A fejében azonban már fel-felvillannak az F1 utáni képek. Ami biztos, a versenyzéssel nem hagyna fel. „Talán a Formula-E-ben vagy WEC-ben folytatnám, amit igen szerethető bajnokságnak gondolok, a legjobb autónak a Formula-1 után. De egyelőre nem tudom. Majd ha abbahagyom, több időm lesz ezen gondolkodni!”

Érdekes, hogy 2013-ban szintén felvetődött a befejezés gondolata, amikor Massa még nem tudta, maradhat-e a Ferrarinál, ha pedig nem, fog-e másik csapatot találni. Akkor meglehetősen negatívan nyilatkozott a WEC-ről – amelyről Mark Webber váltása kapcsán beszéltek sokat –, kifogásolta a prototípus- és GT-autók közti különbséget. Két éve még a DTM tűnt a legvonzóbbnak szemében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: