DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Barcelona nem akar az F1-re költeni

A katalán főváros új polgármestere nemrég foglalta el székét, de hamar leszögezte: nem elsődleges számára a Formula-1, amelyre nem akar eurómilliókat költeni.

Ada Colau, Barcelona első női polgármestere június közepén foglalta el új hivatalát, azt pedig hamar kijelentette, hogy a Spanyol Nagydíj, amely évenként 4 millió eurójába kerül a városnak, nem érezheti magát biztonságban. „Annak kontextusában, ami Barcelonában történik, a Formula-1 nem prioritás” – jelentette ki a politikus akkor.

Egy frissebb szereplése során a Catalunya Radiónak következőképp nyilatkozott: „Nagyon sok pénz kapcsolódik ahhoz a pályához, ezért nem gondolom, hogy a nagydíj ettől a négy milliótól függene. Logikus, hogy bizonyos dolgokat alaposan felül kell vizsgálni” – mondta Colau, aki bár kijelentette, döntés egyelőre nem született, nagyon úgy tűnik, nem szeretne az F1-es nagydíjra áldozni.



Barcelona, amely hagyományosan a szezon első európai nagydíja, 1991 óta a versenynaptár része. Az első, eső által is felkavart (az időpont akkor még szeptemberi volt) futamot Nigel Mansell nyerte, azóta pedig 15 versenyző ízlelte meg itt a győzelmet, a legutóbbi két évben Nico Rosberg és Lewis Hamilton, de kétszer győzött hazai pályán Fernando Alonso (2006 és 2013), és itt aratta eddig egyedüli sikerét Pastor Maldonado. A jövőre 25. évfordulót ünneplő pálya épp idén hosszabbította meg szerződését 2019-ig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: