DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Az emberek betegek, hogy itt tartanak

Fernando Alonso kemény szavakkal illette azokat az embereket, akik még mindig nem hiszik el a bizonyítékok ellenére sem, hogy nem ért össze Kimi Raikkönennel Ausztriában a finn F1-es megcsúszása előtt.

Fernando Alonsónak elmondása szerint elege van már abból, hogy az emberek még mindig arról beszélnek, hogy összeért-e Kimi Raikkönennel, mielőtt a finn Ferrarija megingott az Osztrák Nagydíj első körében. A találgatásokra többek közt az is alapot adott, hogy Alonso fedélzeti kamerájának felvétele nincs meg, így a közvetítésben csak a Ferrari szemszögéből volt látható az eset, mely során a Ferrari a McLaren útjába került, s a finn autójára felugrató MP4-30-as csak kevéssel kerülte el Raikkönen fejét és kezét.

Alonso Silverstone-ban ismét megszólalt az esettel kapcsolatban, többek közt azokra a nézőtéri felvételekre is utalva, melyek igazolni látszanak, hogy a Ferrari megingása előtt nem ért össze a két autó: „Tíz méterrel mögötte voltam, ahogy az látható is egyes videókon. Egyértelműen mögötte vagyok ezeken a felvételeken, Kimi pedig már a verseny után megmondta, hogy ő vesztette el az uralmát az autója felett, mégis itt vagyunk lassan 15 nap elteltével, és még mindig erről kell beszélnünk. Az emberek betegek, egyszerűen nem értem.”

alonso_sisak



Alonso csütörtöki nyilatkozatában még csak utalt rá, ami azóta nyilvánosságra is került: arra, hogy a Honda engedményt kapott, így a következő motorcserét „büntetlenül” ejtheti meg – fontos is ez a számára, hiszen a Spielbergben beszerelt vadonatúj erőforrás tönkre is ment a baleset során: „Ez a legkeményebb része a dolognak, hiszen Ausztriában büntetéssel fizettünk az új erőforrásért, melyet aztán a sebességváltóval együtt elveszítettünk a balesetben. Tudom, hogy az FIA és a csapat egyeztetnek valamilyen megoldásról, remélhetőleg találni fogunk...”

A spanyolt elsősorban az foglalkoztatja, hogy célba érjen – ha ez sikerül, szerinte az sem kizárt, hogy pontszerző lesz, de az sem, hogy a vert mezőnyben zár: „Négy kiesést követően szeretném meglátni a kockás zászlót, ha lehet... Ha sikerült, akkor ezen a hétvégén az is kiderülhet, hogy mennyire vagyunk versenyképesek, egyelőre ugyanis nem tudjuk, hogy a 12., a 17., vagy a 8. helyen végzünk majd... Ezért is nagyon fontos ez a hétvége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: