DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Force India megcélozza a Red Bullt

A Force India mexikói F1-ese elmondta, hogy a B-verziójú autójuk magabiztosságot adhat a csapatnak ahhoz, hogy a szezon második felében megcélozhassák a bajnokságban negyedik helyen álló Red Bullt.

Annak ellenére, hogy az idénynek egy fejletlen autóval vágtak neki, Pereznek és Hülkenbergnek mégis sikerült annyi pontot gyűjteni, hogy az összetettben az ötödik helyet foglalják el. A mexikói pilóta úgy véli, hogy a silverstone-i versenyen debütáló új csomagjukkal reális esélyük van arra, hogy a jelenlegi 24 pontos hátrányukat lefaragják a Red Bull-lal szemben. „Úgy gondolom, szerepelhet a céljaink között az, hogy megpróbáljuk elkapni a Red Bullt” – mondta Perez. „Ha a fejlesztések jól működnek, és minden rendben lesz, akkor kétségtelenül célba vehetjük a őket.”

Perez elmondta, hogy a Force India új csomagjának az adatai bíztatóak, de a mexikói tudja, hogy neki és Hülkenbergnek is sok dolga lesz az edzések alatt. „Nagyon bizakodóak vagyunk. A számokat elnézve elég ígéretes” – magyarázta. „Ezzel együtt realisták vagyunk: ahhoz, hogy egy fejlesztést megértsünk és a maximumot tudjuk kihozni belőle, időre és munkára van szükségünk.”

jm1505ju104_resize



 „Remélhetőleg a szabadedzések alatt sok kört tudunk megtenni. Sok kilométerre van szükségünk a továbblépéshez és ahhoz, hogy lássuk, hol is tartunk. Nagyon bizakodóak vagyunk, viszont reálisan állunk hozzá, és tudjuk, hogy sok dolgunk lesz az edzések alatt.”

Emellett Perez elmondta, hogy az autó teljes egésze nagy módosításokon esett át. „Rengeteg újdonság van, a padlólemez, a karosszéria, a hátsó padlólemez és a diffúzor. Ha körözés közben látod az autót, talán észre sem veszed, hogy a mienk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: