DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ülésért kopogtattak a Mercedes-főnök ajtaján

Egy F1-es pilóta Toto Wolff szállodai szobájába kopogtatott, hogy felajánlja szolgálatait a csapatnak, mielőtt Lewis Hamilton maradása még nem volt biztos. Wolff nem árulta el, ki.

A Mercedes a Monacói Nagydíjon jelentette be, hogy három évvel meghosszabbította Lewis Hamilton szerződését – amelynek értékét a Mirror lap ezúttal 95 millió fontra saccolja. Mivel a megegyezés hosszú hónapokon át húzódott, akadtak versenyzők, akik úgy érezték, érdemes lenne próbát tenni a csapatnál, árulta el a Brit Nagydíj előtt az istálló üzleti vezetője, Toto Wolff.

„Senkivel sem beszéltünk Lewist leszámítva, de sok ember próbált kapcsolatba lépni velünk” – árulta el Wolff a Mirrornak. „Kopogtak az ajtómon, és valaki azt kérdezte: ’lenne 10 percünk beszélni a lenti szobában?’ Nemmel válaszoltam neki. Lewisszal ugyanez történt.”

Az osztrák üzletember nem volt hajlandó neveket elárulni, de a lap azt valószínűsíti, Fernando Alonso lehetett a szóban forgó illető, aki ekkor már tudta, hogy a Ferrarinál nem fog maradni, és igyekezett minél versenyképesebb ülést találni, mielőtt végül a McLarennél kötött ki.



Bár a Mercedes a hét hónapig tartó tárgyalási időszak során is hangoztatta, senkivel sem egyeztet Hamiltonon kívül, Wolff tartott attól, hogy a brit világbajnok, aki menedzser híján saját magát képviselte a fárasztó találkozókon, be fog sokallni.

„Mindig óvatosnak kell lenni. Egy híres, Anna Fenninger nevű osztrák síelő bedühödött, és 26 évesen azzal fenyegetett, elhagyja a sportját. Ez végül megoldódott, de eszembe juttatta, hogy a profi sportolók igen különleges egyének. Egészen máshogy működnek, mint az átlagember. Nagyon érzékenyek, érzelmesek, motiváltak, versengőek, és ennek köszönhető, hogy olyanok, amilyenek. Sokkal nehezebb közvetlenül a sportolóval beszélni. A menedzsernek elmondhatod, hogy takarodjon, és jöjjön vissza valódi feltételekkel. Lewisra ugyanez volt érvényes” – magyarázta Wolff. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: