DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Otthon is le tudom győzni Hamiltont

A Mercedes német versenyzője, aki az F1 Andy Murray-jének tartja magát, magabiztos, hogy sikerülhet hazai terepén, Silverstone-ban legyőznie Lewis Hamiltont.

Amilyen egyoldalúan indult, a 2015-ös bajnoki harc jelenleg annyira kiegyensúlyozott Lewis Hamilton és Nico Rosberg között: előbbi 4, utóbbi 3 versenyt nyert meg, a pontkülönbség pedig mindösszesen 10 egység kettejük között. A jelek azonban arra utalnak, hogy a Brit Nagydíjon Hamilton javára billenhet a mérleg – aki tavaly is győzött hazai pályán –, a címvédő bajnok olyannyira biztos sikerében, hogy még azt is kijelentette, reméli, ezúttal nem műanyag trófeát kap a dobogón.

„Nem érzem magam balszerencsésnek, hogy Lewis a csapattársam” – szögezte le Nico Rosberg Silverstone előtt, akinek más elképzelései vannak a végeredményt illetően. A német pilótával az angol nyelvű The Guardian lap készített interjút. „Ez egy elképesztő kihívás, és ez az oka, amiért versenyzem. Tudom, hogy ha jó hétvégém lesz Silverstone-ban, akkor legyőzhetem őt. Arról kell tennem, hogy ez megtörténjen, akárcsak Barcelonában és Ausztriában.”



A The Guardian felvetette, Rosberg balszerencséje az, hogy három olyan pilótával versenyzett egy időszakban, akikre minden bizonnyal a Formula-1 nagyságaiként tekintenek majd a jövőben: Lewis Hamiltonnal, Fernando Alonsóval és Sebastian Vettellel. Rosberg ezt a helyzetet a teniszező Andy Murray-éhez hasonlította, akinek Nadal, Federer és Djokovic között kell bizonyítania. „Ez valójában nem is kritika, nincs igazam? Nekem kell emelnem a szintemen. Ugyanez Andy Murray helyzete, nemde? Még egy fokozatot kell lépnem. Csak rajtam múlik, hogy jobb lehetek-e.”

Végül hozzátette, mennyiben változott versenyzőként a 2014-es szezonhoz képest, amelynek utolsó versenyén elveszítette a bajnoki címért folytatott csatát. „Jobbá váltam, még jobbá, úgy értem, a plusz tapasztalatot tanulásra, gyarapodásra használtam. Javítanom kellett a versenyzésemen is, ez pedig sikerült, ebben biztos vagyok. Most nagyon kiélezett a helyzet kettőnk között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: