DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Kimi nem Jégember!

Kimi Raikkönen korábbi F1-es csapattársa szerint súlyos tévedés azt hinni, hogy a finnt valóban annyira hidegen hagyják a róla szóló pletykák, mint azt mutatja. Úgy véli, Raikkönen ennél többre képes.

A paddockon belül kevés ember van, aki jobban ismeri Kimi Raikkönent Felipe Massánál, aki két és fél éven át a finn csapattársa volt, s azt is pontosan meg tudja érteni, milyen helyzetben van most a finn, akinek bizonytalan az ülése a Ferrarinál – hiszen korábban Massa is többször átélte ezt. A brazil úgy véli, hogy a jövőjével kapcsolatos kétségek Raikkönen teljesítményére is kihathatnak, hiszen valójában ő sem tudja magát annyira függetleníteni a körülményektől, mint azt beceneve, a Jégember sugallja.

iceman



„Nem könnyű ebben a helyzetben lenni, ezt ki kell emelnem” – mondta Silverstone-ban Massa korábbi ferraris csapattársáról nyilatkozva. „Egyértelmű, hogy Kimi problémáinak legalább egy része fejben van, egyértelmű, hogy a nyomás rossz hatással van rá. Mindenki azt mondja, hogy ő egy Jégember, csakhogy valójában ez nem így van. Ő is szenved a nyomástól, és ez az eredményein is meglátszik.”

Massa úgy érzi, hogy a megoldást is tudja a finn problémáira: „Lazítania kellene, és megpróbálni a legtöbbet kihozni magából, hiszen óriási tehetség, és sokkal többre képes a mostani teljesítményénél, ezt mindenki tudja” – mondta a brazil, aki azt sem tartja kizártnak, hogy a Ferrari valóban Raikkönen leváltásán gondolkodik, de szerinte ez nem jelenti azt, hogy a finn már nem élvezi a csapat támogatását és bizalmát...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: