DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg: Ostoba lennék, ha nem nézelődnék

Jól érzi magát a Force Indiánál, így nem kizárt, hogy egy negyedik szezont is a silverstone-i F1-es csapatnál tölt majd a Le Mans-győztes, de nem tagadja, hogy azért „szétnéz a piacon”...

Egy sauberes kitérőt leszámítva Nico Hülkenberg immár 2011 óta áll a Force India alkalmazásában, ám egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is a silverstone-i istállónál folytatja karrierjét. A német jó formában van, a Force India egyértelmű technikai hátránya ellenére is a 9. helyre tudott feljönni az összetettben – nem is beszélve arról, hogy Le Mans-i győzelmével ázsiója ugrásszerűen megnőtt.

Mivel Otmar Szafnauer helyettes csapatfőnök a Crash.net kérdésére megerősítette, hogy a Force India célja a jelenlegi páros megtartása a következő szezonra, a kérdés most az, hogy Hülkenberg maradni kíván-e. Nem kizárt, hogy lesz lehetősége a változtatásra, hiszen többek közt őt is szóba hozták Kimi Raikkönen esetlegesen megüresedő ülésével kapcsolatban, de a pilótapiac alakulásától függően a Williamsnél és a Red Bullnál is elképzelhető, hogy lesz szabad hely a szezon végén.

hulk_repulo



Amikor a német versenyzőt megkérdezték, hogy maradni szeretne-e a Force Indiánál, így felelt: „Attól függ, hogy milyen ajánlatokat kapok. Természetesen mérlegelned kell a lehetőségeket, fel kell mérned, hogy milyen helyek lehetnek elérhetőek, hiszen ostobaság lenne, ha nem így tenne az ember. De itt is jól érzem magam, a legfontosabb dolog számomra az, hogy minden egyes hétvégén a legtöbbet hozzam ki magamból. Én ennyit tudok tenni.”

„Nincs minden az én kezemben, természetesen más tényezők is befolyásolják a jövőmet. Korán van még, egyelőre csak annyit tehetek, hogy folyamatosan küzdök és dolgozom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: