DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Michelin már tudja, kire van szüksége a visszatéréshez

A francia gumigyár 2017-től visszatérne az F1-be, de jól tudják hogy ehhez kit kell meggyőzniük: a korábban őket hevesen kritizáló Bernie Ecclestone-on múlik minden.

A Nemzetközi Automobil Szövetség július 17-ég fogja nyilvánosságra hozni a 2017-19-ig tartó időszakra szóló pályázatok részleteit a Pirelli és a Michelin részéről, és ha mindkettőt elfogadhatónak találják, a kereskedelmi jogok tulajdonosa, Bernie Ecclestone fog dönteni arról, hogy ki lássa el gumikkal a csapatot az említett időszakban. Pascal Couasnon, a Michelin motorsport-igazgatója örülne neki, ha ismét gumiháború (ahogyan ő fogalmazott: gumiverseny) törne ki, és a két gyár egyszerre legyen beszállító, de sokkal valószínűbb, hogy a költségek féken tartása érdekében ismét csak egy cég abroncsai fognak díszelegni az egész mezőnyön.



„Nyílt és őszinte beszélgetés lesz közöttünk, amikor elmondjuk neki, miért érdemeljük meg, hogy visszatérjünk az F1-be” – nyilatkozta Couasnon az Autosportnak. „A versenyzők már kinyilvánították szimpátiájukat az új kihívás iránt, mi pedig ki fogjuk teríteni a lapjainkat. A végén Bernie-n múlik minden és bármi is legyen a döntése, tiszteletben fogjuk tartani.” Ecclestone korábban komolyan kritizálta a Michelint, amikor bejelentették visszatérési szándékukat, ezért a francia szerint ő az az ember, aki a kulcsot jelenti az F1-hez.

„Mindig nehéz értelmezni az általa mondottakat, számunkra csak az a fontos, hogy végezzük a munkánkat. Tudjuk, hogy mire vagyunk képesek a Formula-E-ben és a sportautózásban, és ezeket alapul véve szeretnénk tárgyalni vele.” Couasnon azonban figyelmeztette Ecclestone-t, hogy nem fog minden áron a Pirelli fölé kerekedni – azaz nem lesznek hajlandóak óriási költségekbe verni magukat azért, hogy visszakerüljenek az F1-be. A Pirelli nagyon sokat költ pályaszéli hirdetésekre, a Michelinnek hasonló terv nem áll szándékában. „Nem akarunk olyan dolgokat tenni, melyek nem fontosak számunkra. Van egy javaslatunk, és ha Ecclestone-nak más követelései vannak, akkor vége, de ha nem, kézben fogjuk tartani a dolgokat” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: