DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Túl sok az info, vezetni akarok!

A Toro Rosso újoncának nem okozott gondot az F1-es autókhoz szokni, mégis panaszkodott arra, túlságosan sok figyelmet kell információk ellenőrzésére fordítani. Néha lekapcsolja a kormányon levő kijelzőt.

Max Verstappen eddig két alkalommal szerzett pontot rövid Formula-1-es pályafutása során, ám ha kevésbé balszerencsés, jóval többször sikerülhetett volna neki. Csak teljesítménye alapján nehéz lenne megállapítani, hogy két évvel ezelőtt még gokartokat vezetett. Bár kiválóan alkalmazkodott hozzá, a 17 éves pilóta még sincsen teljes mértékben kibékülve az F1-es autók kezelésével. A sport számos kritikusához hasonlóan úgy érzi, a technikai részletek túlontúl nagy hangsúlyt kapnak a tulajdonképpeni versenyzéshez képest. Amennyire tőle telik, Verstappen igyekszik kibújni feladata ezen része alól.



„Még számunkra, a fiatal versenyzők számára is túl nagy a technikai teendők mennyisége” – mondta Verstappen egy interjúban, amelyet a formula1.com-nak adott. „Azt mondanám, hogy jelenleg mindössze 20 százalékot fordítunk versenyzésre, a maradék 80 százalék döntő többsége pedig azzal telik, hogy a műszaki adatokat nézegetjük. Tudják, hogy próbálom ezt megúszni?”

„Mindig elmondom a mérnökeimnek, hogy ne terheljenek túl információval. Túlságosan sok infót kapunk a pilótafülkében. Néha lekapcsolom a kijelzőt is. A zsigeri megérzéseimre akarok hagyatkozni. Végül is, nem ettől lesz valaki nagy versenyző?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: