DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ez Rosberg napja volt, Massa dobogón

Rosberg a rajtnál az élre állt, majd Hamiltont meg is büntették, így a német gond nélkül szerezte meg idei harmadik F1-es győzelmét. Vettel a bokszban bukta a dobogót, Raikkönen és Alonso ütközött.

Az Osztrák Nagydíj első körében két fontos esemény is történt: Nico Rosberg lerajtolta csapattársát, Lewis Hamiltont, s átvette a vezetést, a hátsó régiókban pedig két világbajnok ütközött össze. A kettes kanyar kijáratán Kimi Raikkönen autója megingott, a bal oldalán érkező Fernando Alonso pedig már nem tudta elkerülni az ütközést. A McLaren a Ferrari tetején kötött ki, de nagy szerencsére az autó nem találta el Raikkönen fejét, s mindketten saját lábukon szálltak ki az összetört versenygépekből.

Rosberg és Hamilton harca ezzel lényegében el is dőlt, a címvédő nem tudott igazán közel kerülni csapattársához, Rosberg pedig azt követően végképp megnyugodhatott, hogy Hamilton a kiállása során átlépte a bokszkijárati fehér vonalat, mely egy áthajtásos büntetést eredményezett a számára. A brit végül simán bejött másodiknak, Vettel miatt sem kellett aggódnia, akinek kerékcseréje során gond adódott a jobb hátsóval, így tíz másodpercet veszített, s Massa mögé tudott csak visszatérni a pályára.

A brazil a leintésig meg is tudta őrizni az ajándékba kapott dobogós helyezést, így a Williams egymás után másodszor ünnepelhetett a verseny végén. Az utolsó körökben Vettel veszélyesen közel került Massához, de előzni nem tudott – Pastor Maldonadóval ellentétben, aki a hajrában szerezte meg a hetedik helyet, miután több veszélyes megcsúszás után végül meg tudta előzni Max Verstappent. Előbbi 7., utóbbi 8. lett, míg kettejük közé Valtteri Bottas és Nico Hülkenberg jött be – azaz az első hét helyen hat Mercedes-motoros autó végzett.

Pontot szerzett még rajtuk kívül az egyaránt alternatív taktikán lévő Sergio Perez és Daniel Ricciardo, míg a 10. helyen kívül Nasr, Kvjat, Ericsson és Merhi értek célba. A Manor ifjú spanyolja 14. lett, mögötte következnek a kiesők: a váltóhibával küzdő Grosjean, a motorgondok miatt búcsúzó Sainz, a versenyt szintén műszaki hiba miatt Button és Stevens, valamint a rajtnál ütköző Raikkönen és Alonso.

A következő két hónapban mindössze két futamot rendeznek majd, két hét múlva Silverstone, öt hét múlva pedig a Hungaroring fogadja a mezőnyt – ezt követően csak augusztus végén bőgnek fel a motorok legközelebb, a nyári szünetet követő spái hétvégén.

A verseny végeredménye:



pf_osztrak_tablazat_2015

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: