DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton elérheti Schumacher csúcsát?

Az 1992-ben világbajnoki címet szerző Nigel Mansell szerint a Mercedes fölénye lehetőséget teremt Hamilton számára, hogy célba vegye az F1 legnagyobb és legfontosabb rekordját, a hét bajnoki címet.

Nigel Mansell, aki Lewis Hamiltonnak „köszönhetően” már semmilyen tekintetben nem számít a legsikeresebb brit F1-esnek, úgy érzi, hogy honfitársa nemcsak a nemzeti rekordokat döntheti meg karrierje során, hanem a Formula-1 legnagyobb csúcsát, Michael Schumacher hét világbajnoki címét is elérheti.

„Mindenki tudja, hogy mekkora rajongója vagyok Lewisnak. Egészen különleges munkát végez, a Mercedes pedig messze a legjobb a legjobbak közt. A csapat támogatásával akár Michael rekordját is célba veheti, ami persze egyelőre még messze van tőle, ám egyáltalán nem lehetetlen, mivel a Mercedes sokáig a csúcson szeretne maradni...” – nyilatkozta a brit oroszlán, 1992 világbajnoka.

hamilton_schumacher



Mansell emellett maga is beállt abba a Formula-1 jelenlegi szabályait kritizálók sorába: „Egyes szabályokat módosítani kellene. A DRS egy mesterséges segédeszköz az előzésre, nincs meg az a játszma, ahogy a szélárnyékban autózva tervezgeted, hol tudsz valakit megelőzni. És bár a Pirelli csak azt teszi, amire kérik, vissza kellene térni a régi nagy, jól tapadó abroncsokhoz. Ha egy versenyző későn akar fékezni, és csúszni akar a kanyarban, hadd tegye meg a nagyobb, jól tapadó abroncsokon.”

„Bizonyos dolgokat át kell gondolni, s szükség van egy kis varázslatra. A KERS rendben van, ahogy van, mivel a versenyzők maguk kezelhetik, használhatják akár támadáskor, akár védekezéskor. Más segítségeket viszont el kellene venni tőlük, s csak hagyni őket versenyezni, ahogy régen. A pilótáknak jelenleg esélyük sincs megmutatni, milyen jó autóversenyzők valójában, mivel túl sok a segítség és túl sok mérnök irányítja őket. Nagyszerű volt régen, amikor ezt maguknak kellett megoldani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: