DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Megduplázhattam volna az előnyt

A brit versenyző szavakban nem tudta kifejezni, mennyire csalódott a monacói F1-es győzelem elvesztése miatt. A pálya különösen fontos helyet foglal el szívében, ezért is fájó a vereség.

Biztosnak látszó elsőséget veszített el a biztonsági autó alatti kiállással a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton. A végül csak harmadikként célba érő brit versenyző nem tudta titkolni elkeseredettségét a futam leintése után, majd a kötelező nyilatkozatok során. A pódiumon, aztán a Sky Sportsnak megszólalva szűkszavú maradt, az Autosport ennél beszédesebben idézi őt.

„Nem tudom kifejezni, hogyan érzek ebben a pillanatban, ezért nem is próbálom meg” – mondta Hamilton, aki 2008 után nyerhetett volna újra a hercegségben. Továbbra sem tisztázott, ki a felelős a szükségtelennek bizonyuló kiállásért. Mindenesetre a címvédő világbajnok is úgy érezte, kereket kell cserélnie. „Őszintén megvallva, a dolgok olyan gyorsan történtek, hogy nem emlékszem. Ilyenkor a csapatodra támaszkodsz. A képernyőre néztem, és úgy tűnt, hogy a csapat a bokszban van. Úgy nézett ki, mintha Nico kiállt volna.”



„Azt gondoltam, hogy a mögöttem levők is kiállnak, ezért amikor a csapat azt mondta, hogy maradjak kint, úgy válaszoltam, hogy a gumik hőmérséklete csökken, emellett pedig azt feltételeztem, hogy a többiek opciós gumikon lesznek, én pedig a keményebben. Ezért azt mondták, jöjjek ki. Megtettem, és úgy érkeztem a bokszba, hogy meg voltam győződve róla, hogy a többiek is ekként tesznek” – magyarázta Hamilton, akinek számítása nem jött be, Rosberg és Vettel ugyanis kint maradt.

A vereség különösen rossz helyen érkezett számára, Monaco ugyanis a legtöbb versenypályánál fontosabb Hamiltonnak. „Ez a helyszín sok éve közel áll a szívemhez. Nagyszerű volt az érzés a versenyen, nagyon jó volt a tempóm. Nem kellett túlságosan nyomnom. Megduplázhattam volna a vezetést, ha szükség lett volna rá. Hálás vagyok azért a tempóért, és vissza fogok térni, hogy harcoljak. Pillanatnyilag semmi másra nem tudok gondolni” – zárta a brit versenyző.

A Mercedes részéről Toto Wolff eközben bevallotta, a csapat hibázott, rosszul mérték fel Hamilton előnyét. „Úgy gondoltuk, hogy 20 másodperces előnyünk van, miközben 16,5 volt. 3,5-öt tévedtünk, ezért volt rossz döntés behívni őt” – idézi az F1Grid a csapatvezető magyarázatát. Wolff azonban hozzátette, nem fognak hibáztatni senkit, csapatként tartanak össze a nehéz helyzetben is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: