DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Minek Hamilton, ha van egy Vettel?

Az olasz csapat vezetője, Maurizio Arrivabene ezzel szemben nem zárja ki Valtteri Bottas érkezését két év múlva: egy fiatal és tehetséges F1-es szeretne a jövőben Vettel mellé.

Lewis Hamilton továbbra is csúszó szerződéshosszabbítása táptalajt ad a pletykáknak, melyek szerint a Mercedes versenyzőjét szeretné elcsábítani a Ferrari – annak ellenére is, hogy nehezen érthető, mi motiválná a brit pilótát a csapatváltásra. Az istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint azonban Sebastian Vettel elég erős vezető személyiség ahhoz, hogy ne legyen szükségük a mezőny második legsikeresebb versenyzőjére is (a két pilóta együtt 76 futamgyőzelemmel rendelkezik).

„Miért lenne szükségem Lewis Hamiltonra, ha van egy olyan nehézsúlyú emberem, mint Vettel?” – idézi a Bild am Sonntag lap Arrivabenét. „Inkább egy fiatal, tehetséges versenyzőt keresnék, aki egyesíthetné erőit Vettellel.”



Ez a fiatal a 25 esztendős Valtteri Bottas lehetne, aki egyes híresztelések szerint már előszerződést is kötött a maranellói alakulattal. Finn sajtóértesülések szerint Bottas 2017-ben érkezhet a csapathoz, ezt a lehetőséget pedig Arrivabene sem zárta ki. Továbbra is hangsúlyozta, szeretne Raikkönennel hosszabbítani, de még nem tudja, mit tartogat a jövő. „Az előszezonban megígértem, hogy sosem fogok hazudni a médiának. Még túl korán van, hogy erre a kérdésre precíz választ adhassak” – mondta a csapatvezető. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: