DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Két nagy öreg hiányzik nektek a legjobban

Véget ért szavazásunk, melyben arra kerestük a választ, kiket látnátok a legszívesebben a jelenlegi F1-es mezőnyben a ma is aktív pilóták közül – legyen az már távozó rutinos róka vagy ifjú tehetség.

Két nappal ezelőtt egy szavazást indítottunk útjára, melyben arra kértünk Titeket, hogy mondjátok el, ti kiket hiányoltok legjobban az idei F1-es mezőnyből. A jelöltek két kategóriára oszlottak: korábban a Formula-1-ben versenyző, ma is aktív pilóták, illetve olyan fiatal tehetségek, akik még nem léphettek be a száguldó cirkusz kapuján.

Természetesen arra is lehetőséget adtunk, hogy olyan pilótákat nevezzetek meg, akik nem szerepeltek a jelöltek közt. Közülük három olyan versenyző kapta a legtöbb szavazatot, akikkel kapcsolatban a Formula-1-es szereplés még annyira sem reális, mint a jelöltek közé kerülő Mark Webber, Juan Pablo Montoya vagy épp Susie Wolff esetében: Michael Schumacher, Jules Bianchi és Robert Kubica. A félreértések elkerülése végett: természetesen nem azért nem jelöltük őket, mert ne látnánk hatalmas örömmel bármelyiküket a jelenlegi mezőnyben is, hanem a fent említett ok miatt.

Rajtuk kívül olyan pilótákat jelöltetek még, mint Takuma Sato, Giancarlo Fisichella, Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Timo Glock, Rubens Barrichello, Bruno Senna és a fél IndyCar-mezőny – közülük a legtöbb említést a jelenleg a Formula-E-ben szereplő Quick Nick és a tengerentúlon pár szép pillanatot megélő Sato kapta.

webber_sisaknelkul



A több mint 1800 szavazatból a listára jelölt húsz versenyző közül a legtöbbet, szám szerint 270-et Mark Webber kapta, a második helyen pedig tőle alig lemaradva Juan Pablo Montoya végzett. A Formula.hu olvasói szerint tehát a két nagy öreg a jelenlegi mezőny két nagy hiányzója, míg a harmadik helyre a japán közönségkedvenc, Kamui Kobayashi futott be 238 szavazattal.

A negyedik helyre Kevin Magnussen futott be, akit 185-en jelöltek a hiányzók közé, majd utána Jean-Eric Vergne következett, aki szintén idén télen került ki a mezőnyből. A hatodik pozíció szintén egy volt F1-esé, Heikki Kovalainené lett, a hetedik pedig a szintén 2013 végén búcsúzó Paul di Restáé. Az olyan pilóták közül, akik sosem szerepeltek az F1-ben, Susie Wolff kapta a legtöbb szavazatot, 97-et, a fiatal tehetségek közül pedig Antonio Felix da Costa, akit 31-en látnátok szívesen az idei mezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: