DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Titkolózik a Ferrari a fejlesztésekről

Maurizio Arrivabene elárulta, „végre egy jó csomag” érkezik a Spanyol Nagydíjra, részleteket azonban nem mondott, mert nem szeretné, ha elvárásokat támasztanának csapata irányába.

Új autójával a Ferrari a Mercedes legnagyobb kihívójává nőtte ki magát, a német csapat versenyzői mellett egyedül ők tudtak idén dobogóra állni, Malajziában pedig Sebastian Vettel versenyt is tudott nyerni, míg Bahreinben Kimi Raikkönen ékelődött be Lewis Hamilton és Nico Rosberg közé. A csapat második a konstruktőrök bajnokságában, míg harmadik és negyedik az egyéni rangsorban – Vettel csupán egy ponttal marad le Rosbergtől.



A Spanyol Nagydíj duplán érdekes abból a szempontból, mire lehet képes újra a Ferrari. Egyrészt a magasabb hőmérsékletű versenyek eddig kedveztek a csapatnak, gondoljunk csak a maláj győzelemre, Barcelonában pedig nem várható hűvös időjárás. Másrészről első európai helyszínként a nagydíjra minden csapat jelentés fejlesztésekkel szokott megérkezni, amely lehetőség arra, hogy elmozduljanak az erőviszonyok térképén.

„Úgy hallottam, hogy sok csapat új dolgokkal fog jönni” – idézi az f1i.com Maurizio Arrivabenét, a Ferrari csapatfőnökét. Ahogy mindenki más, mi is néhány megoldással készülünk Barcelonára. Nem igazán szeretnék beszélni róluk, mert olyankor elvárásokat szoktak kreálni és így tovább. Lépésről lépésre végezzük a fejlesztésünket, de úgy gondolom, Barcelonába végre egy jó csomagot fogunk elvinni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: