DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: Én is keményen tanulok

Általában Lewis Hamiltont ösztönös versenyzőként szokták emlegetni, aki inkább kiemelkedő tehetsége, mint hatalmas szorgalma miatt tart ott, ahol. A kétszeres bajnok ezt cáfolta.

Az már a brit Formula-1-es bemutatkozásakor is nyilvánvaló volt, hogy Hamilton született bajnok, amit jól bizonyít, hogy már első szezonjában harcban volt a címért, a másodikban pedig meg is szerezte azt. Ezután viszont hat esztendőnek kellett eltelnie, hogy a versenyző, McLaren helyett már a Mercedes színeiben újra világbajnok legyen – Hamilton kiemelte, az eltelt időben folyamatosan tanult, és tanul azóta is.

„Nem tudom, milyen képet kapnak az emberek a paddockban arról, hogy mit csinálsz versenyzőként. Én ugyanolyan keményen dolgozom, mint bármelyik másik versenyző” – válaszolt az f1i.com kérdésére. „Mindannyian csináljuk a saját dolgunk: talán te megírod a cikked tíz perc alatt, valaki másnak viszont egy óráig tart. Máshogy csinálod, ez nem jelenti azt, hogy rosszabb lenne.”



„Voltak időszakok, amikor azt emlegették, hogy ennek a dolognak Nico a doktora, vagy valaki más, mint például Jenson, akit a gumik doktoraként emlegettek. Én keményen dolgoztam, és az összes pontot kipipáltam” – utalt Hamilton talán arra, nincsen már olyan terület, amelyen nem magát tartaná az egyik legjobbnak.

„Az eredményeket nem csupán a nyers képességeimmel szerzem. Keményen tanulok. Sokat dolgoztam azon, hogy megértsem a gumik működését, jegyzeteket készítek minden egyes dologról, amire figyelnem kell. A Formula-3 óta így csinálom. Végeredményben nem érdekel, mit mondanak az emberek rólam, a munkámat végzem” – árulta el a bajnokság éllovasa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: