DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Hakkinen: Talán nem tartanám meg Kimit

A finnek kétszeres F1-es világbajnoka meglepő módon nem állítja határozottan, hogy honfitársát, Kimi Raikkönent meg kell tartania a Ferrarinak a következő szezonban.

Mika Hakkinen és Kimi Raikkönen pályafutásában számos közös pontot találunk: ők ketten Finnország utolsó Formula-1-es bajnokai, Raikkönen pedig akkor került be a sportág élvonalába, mikor Hakkinen távozott onnan: 2002-ben visszavonuló honfitársát váltotta a McLarennél. Hakkinen 33 volt, amikor befejezte, Raikkönen év végén 36 esztendős lesz, és habár Bahreinben bebizonyította, még mindig képes a kirívó eredményekre, a Ferrari egyelőre nem hosszabbította meg év végén lejáró szerződését.



„Kimi úgy versenyzett, ahogyan neki kell. Mindannyian tudjuk, milyen sebessége és tehetsége van” – mondta a Hermes lapnak Hakkinen a Bahreini Nagydíjat értékelve. „Egy olyan tapasztalt versenyzőnek, mint ő, rendszeresen a legutóbb látott teljesítményt kell mutatnia.” Ennek ellenére nem állt ki teljes mellszélességgel honfitársa mellett, mikor arról kérdezték, megérdemli-e a hosszabbítást. „Ezen a ponton nehéz lenne kielemezni, hogy ez helyes vagy rossz döntés volna számukra.”

Ahogy Hakkinent váltotta annak idején Raikkönen, úgy a finn lehetséges utódjaként is gyakran emlegetik egy honfitársát, Valtteri Bottast. A 25 éves pilóta szintén remekelt Bahreinben, ahol Sebastian Vettel ellen kaparintotta meg a negyedik helyet – az ő pályafutását történetesen épp Hakkinen egyengeti. „Valtteri megmutatta, milyen jól tudja kezelni a nyomást. Pontosan azt az erős idegzetet csillogtatta meg, amire a világbajnokságért harcoló versenyzőknek van szükségük” – mondta 1998 és 1999 legjobbja, és szavaiban talán némi rejtett ajánlást is felfedezhetünk. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: