DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button szerint Monacóban jó lesz a McLaren

Bár egy kis szarkazmussal megjegyezhetnénk, hogy idén Jenson Button eddig a McLaren F1-es versenygépe nélkül, az elmúlt hétvégi London Maratonon futotta legjobb idejét, a brit szerint Monacóban meglepetést okozhat csapata.

A 35 éves pilóta sokadik alkalommal is bizonyította, milyen sokoldalú és kiváló sportember, hiszen az elmúlt hétvégén lefutotta a London Maratont, mégpedig nem is akármilyen idővel, 2 óra 52 perc alatt. Ami kissé fájdalmas lehet neki, hogy idén ez volt az eddigi legnagyobb eredménye a sportok terén, mivel a McLaren-Honda MP4-30-as versenygépe egyelőre alkalmatlan a pontszerzésre.

A 2009-es F1-es világbajnok azonban bízik benne, hogy hamarosan változás következik be e téren, és ha Barcelonában még nem is, de Monacóban már komoly előrelépést láthatunk majd tőlük. Mindezt részben a pálya egyedi karakterisztikájával is magyarázta.



„Azt hiszem, már Barcelonában tenni fogunk egy lépést a jó irányba, de Monacóig még több minden fog történni az autónkkal. Remélhetőleg addigra nemcsak az erőforrás, de az aerodinamika területén is komoly javulást tudunk elérni. Jó érzéseim vannak ezzel kapcsolatban” – kezdte a crash.net-nek adott nyilatkozatában Button, aki ezután azt is kifejtette, miért bízik annyira a monacói versenyben.

„Monaco egy izgalmas helyszínnek ígérkezik ezzel az autóval, az biztos. Ez egy trükkös pálya, amin nehéz megtalálni a határokat, és ha bízol az autódban, akkor csodákra lehetsz képes” – mondta, majd Jean Alesi mesébe illő 6. helyét is felhozta példaként, amit a francia 2001-ben szerzett ezen a helyszínen a Prost gyengécske versenygépével. 

„Emlékszem, Jean Alesi milyen remek munkát végzett ott, mert bízott az autójában és megvolt a kellő egyensúlya. Talán nem volt elég leszorítóereje, de azt, amije volt, nagyon jól ismerte, bízott benne, és ezért működött is alatta. Az autódba vetett hit nagyon fontos egy ilyen utcai helyszínen. Úgy gondolom, hogy az F1-ben csupa nagyon tehetséges pilóta versenyez, de sok minden fejben dől el, és Monacóra ez különösen igaz” – tette hozzá végül a McLaren brit világbajnoka. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: