DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Maldonado: Aki mer kockáztatni, hibázhat

A venezuelai pilóta az F1 üde színfoltja, gyakori balesetei és erős támogatói háttere miatt azonban rendszerint válik kritikák céltáblájává. Ezekre válaszolt a Lotus versenyzője.

A 2015-ös szezon első négy versenye nem kedvezett Pastor Maldonado hírnevének: miközben csapattársa, Romain Grosjean lassan belejön a rendszeres pontszerzésbe, ő egyetlen 15. helyet és három kiesést tud eddig felmutatni. Bár ezek közül igazán egyik sem róható fel a kétes hírű versenyző számlájára, csak a végeredményre pillantva könnyű kijelenteni: Maldonado megint kiesett, hiába töltötte be már a 30-at is, sosem fog benőni a feje lágya.

És vajon hogyan fest ugyanez Maldonado szemszögéből? „Ahhoz, hogy megtaláld a határt, túl kell lépned a határt. Mindig is elég tökös voltam ahhoz, hogy átlépjem” – mondta a versenyző a brit Telegraph lapnak. „Amikor Pastor balesetbe keveredik, az nagy hír. Ha mások keverednek balesetbe, az nem hír. Ez így megy.”



„Általában a múltban még ennél is nagyobb büntetéseket láttunk az ilyenekért” – utalt kínai kiesésére, amelyben teljesen vétlen volt, Jenson Button rohamozta meg hátulról. „Hasonló helyzetekben. Főleg, ha én is érintett voltam.”

Maldonado kiemelte, eleget tett le az asztalra – nem szponzorpénz, hanem teljesítmény tekintetében –, hogy joggal a világ legjobbjai között lehessen. „Voltak jó dolgok a karrieremben. A múltban mindenhol nyertem. A Formula-1-ben is győztem egy olyan autóval, ami nem volt versenyképes, a Ferrarik, McLarenek, Red Bullok ellen küzdöttem. Néha kockáztatsz, és hibákat követsz el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: