DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Nem vagyok jó színész

A Mercedes F1-es pilótája bevallotta, nem mindig tudja visszafojtani, ha valami nem tetszik neki. Hiába dicsérték bahreini versenyéért, a harmadik hely attól még harmadik marad.

Nico Rosberg sok kritikát kapott az első három verseny után, amelyeken rendre elmaradt Lewis Hamiltontól, különösen, amikor Kínában vezetése miatt kifakadt csapattársára. A Bahreini Nagydíjon újra a bajnokság éllovasa mögött végzett, harcias kedve azonban sokak elismerését elnyerte, főnökei, Toto Wolff és Niki Lauda is úgy gondolják, az előző futamon a tavalyi Rosberg tért vissza.

„Nem érek sokat egy harmadik hellyel” – írta Rosberg a német Bild lapban vezetett rovatában. „Az sem számít, hogy Kimi vagy Seb előz meg engem, a távolság Lewishoz képest a világbajnokságban sajnos szintén nőtt. Nem mindig tudom elrejteni a csalódottságom. Talán egyszerűen nem vagyok jó színész. Csak az vagyok, aki.”



A közel háromhetes szünetben Rosberg visszatért monacói otthonába, várandós feleségéhez. „Rögtön hazaindultam, és másnap reggel otthon voltam. Amikor megláttam a nejem – aki már majdnem másfél ember – a frusztrációm eltűnt. Istennek hála Vivian az első néhány hónap után már sokkal jobban van. Akkor állandóan beteg volt. Otthon akarok lenni egy kis ideig Barcelona előtt, és eleget aludni, hogy kipihenjem a sok utazást.”

A formula1.com-nak a német pilóta arra a feltevésre reagált, mely szerint Lewis Hamilton új szerződését még azért nem jelentették be, mert a brit első számú státuszt kér magának a jövőben. „Ez nem fog valóra válni. Az enyémben le van írva, hogy a csapat két teljesen egyenértékű versenyzőben gondolkodik” – árulta el a 29 éves Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: