DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

"A Renault kezében van a Red Bull sorsa"

Christian Horner ezúttal nem fakadt ki a Red Bull F1-es motorszállítójára, csak csendben jelezte, hogy illene javítani az erőforrásokon - szerinte nyugodtabbak lennének, hogy ha a karosszéria okozna problémákat.

2008 elég messzinek tűnhet ma: akkor még Lewis Hamilton is csak első világbajnoki címét hajkurászta, Jenson Buttonról azt hittük, hogy örökre beváltatlan ígéret marad, Sebastian Vettelről pedig annyit tudtunk, hogy egy újabb tehetséges ifjonc a Red Bull karámjából. Ekkor fordult elő azonban utoljára, hogy a bikás csapat olyan rossz szezonkezdetet produkáljon, mint most, hiszen az év első négy nagydíján csak a hatodik helyezés volt a legtöbb, amit egy-egy versenyből ki tudtak hozni.

„Leszegett fejjel haladunk előre, és a fejlődés van a szemünk előtt, így a csapatmorállal nincsen baj” – idézte Hornert a Crash.net. „Az embereink frusztráltak, hiszen hozzászoktak a győzelemhez, és nem éppen ízlik nekik, amikor nem így alakulnak a dolgok. De legalább meg van a motiváció ahhoz, hogy visszatérjünk oda.”



De az eredménytelenségnél is fájóbb a megbízhatatlanság, amiért a gárda több ízben is a Renault-t tette felelőssé – ezúttal a csapatfőnök, Christian Horner nem vádaskodott, csupán körmönfont fogalmazással megpróbálta ismét a franciák tudtára adni, hogy mit kellene tenniük. „Nem olyan dologról van szó, ami a mi irányításunk alatt áll, mintha például a karosszéria okozna problémát. Ebben az esetben új alkatrészeket gyártanánk, felhelyeznénk őket az autóra, és vagy működnének, vagy nem.”

„A motorpartnerünk kezében van a sorsunk, és az erőforrások teljesen más világot jelentenek a karosszériához képest, így az előrelépés ideje is sokkal hosszabb” – tette hozzá Horner. A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz nem rég még a kiszállást is megszellőztette, míg a Renault-t hírbe hozták már a Toro Rosso felvásárlásával is – a rombuszos gyártónál a minap jelentették be, hogy készek akár több pénzt is a sportágba invesztálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: