DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Csak csapattárssal igazi a verseny

A címvédő F1-es bajnok nyilatkozatában arra tért ki, két versenyző kvalitásait csak akkor lehet összehasonlítani, ha azonos autóban ülnek. Bevallotta, a Ferrarival nemigen csatázott még – többnyire előttük járt.

Persze burkoltan kijelentésével maga felé hajlik a keze: eddigi kilenc Formula-1-ben töltött évéből ugyanis eddig egyedül egyetlen szezonban, a 2011-esben fordult elő, hogy akkori kollégája, Jenson Button előrébb végzett a bajnokságban – bemutatkozó éve, 2007 pedig döntetlennek hozható ki, hiszen ugyanannyi pontot szerzett, mint Fernando Alonso. Idén egyértelműen Nico Rosberg fölé nőtt, minden egyes futamon a német előtt végzett.

„Azt hiszem, végeredményben sosem beszélhetünk igazi versenyről, hacsak nem vezetitek ugyanazt az autót, mert a kocsik között mindig is lesznek különbségek” – idézi a crash.net Hamilton érvelését. „Az egyik kissé erősebb lehet, a másik jobb a fékeken… Emlékszem, amikor a McLaren a Ferrari ellen harcolt, nekik valamivel hosszabb tengelytávuk volt, az autójuk jobban gondoskodott a gumikról, főleg a hátsókról. Az ő autójuk alulkormányzott volt, a miénk túlkormányzott.”



„Amikor a csapattársad ellen küzdesz, az egy valódi küzdelem, mivel ugyanazok az eszközök adottak. Az autók egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ezért várom, hogy ezt a csatát ne csak Nicóval vívjam, hanem Kimivel és Sebastiannal is.”

A négyből három futamot megnyerő pilóta a Ferrari által jelentett veszélyre kitérve pimaszul azért megjegyezte, nem igazán tudja, mennyire jó Vettel és Raikkönen – mivel eddig a versenyek többségében jócskán mögötte haladtak. „Az igazat megvallva, fogalmam sincs, mik az erősségeik. Sosem voltam igazán annyira mögöttük, hogy meg tudjam állapítani. Az egyetlen kevéske az egyik malajziai etapon történt, amikor (Vettel) a belső íven érkezett meg, ebből egyértelmű, hogy van erejük az egyenesben. Az autójuk gyenge területeit azonban még nem láttam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: