DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso elmondta, mitől javult fel a McLaren

Fernando Alonso hibátlan napot teljesített, szegény Jenson Buttont pedig az ág is húzta a pénteki F1-es szabadedzéseken - a spanyol szerint egy oka van, mitől tűnt ilyen gyorsnak.

„Nem volt valami jó napunk, de legalább hasznos információkat tudtunk gyűjteni az autóról. Ami igazán frusztráló, hogy a két autó direkt másképp volt beállítva, hogy különféle aerodinamikai adatokat hasonlítsunk össze, de az én autóm miatt ezt nem sikerült végrehajtani. Remélem, hogy már nem lesznek ilyen problémáink, de bármi történik majd, nem áll könnyű hétvége előttünk. Ezt tudtuk eddig is, de az időmérő nagyon trükkös lesz!” – nyilatkozta Button.

Fernando Alonso örülhetett, hiszen ebben az évben McLaren még nem végzett olyan előkelő pozícióban, mint ő az első edzésen: a hetedik lett, néhány órával később pedig a 12. pozícióban zárt. De a szép eredménynek ára is van, és a spanyol el is árulta, hogy mi az. „Minden körülmény között jól éreztem magam az autóban, most annyi a dolgunk, hogy megfelelően beállítsuk az autót és jó eredményt érjünk el. Viszont ez még csak a péntek, és azt láthattuk Sanghajban is, egy nap alatt hogy megváltozott a tempónk – mindezt annak köszönhetően, hogy a mögöttünk lévők talán több üzemanyaggal teljesítették gyorskörüket.”



„Ennek ellenére egyre közelebb kerülünk a többiekhez, határozottan a jó irányba tartunk – most már csak fel kellene gyorsítani ezt a folyamatot egy kicsit! Nincs csodafegyverünk, hiszen még csak négy nap telt el a legutóbbi futam óta, de van egy-két trükkös megoldás, amit az autónkba szerelhettünk. Sajnos Jenson számára nem jött össze a mai nap, így hiány van az adatok között, de szombatra megpróbálunk mindent kijavítani.”

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier egyik szeme sírt, a másik nevetett a nap végén. „Egy elcsépelt focis hasonlattal élve két félidőre osztanám a mai napunkat. Egyrészt Fernando hibátlan edzéseket teljesített, Jensonnak viszont frusztráló napot kellett eltűrnie nem is egy, hanem két komoly meghibásodással. Bocsánatot kérünk tőle ezért.”

„Túl korai lenne megmondani, hogy teljesítmény terén hol állunk, de bíztató, hogy Fernando legjobb FP2-es ideje csak másfél másodpercre volt Rosbergétől. Még mindig nem itt akarunk tartani, de ez az eredmény jól jellemzi a fejlődésünket, ami nem lineáris, de mindenképpen pozitív” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: