DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg a Ferrarik tempója miatt aggódik

Az F1-es Bahreini Nagydíj második szabadedzésén legjobb időt autózó Nico Rosberg képesnek érzi magát, hogy pole-t szerezzen holnap, egyúttal aggasztónak találja a Ferrarik hosszú etapos tempóját.

Bizakodó lehet Nico Rosberg, hiszen alig több mint egy tizeddel jobbnak bizonyult Lewis Hamiltonnál a második szabadedzésen, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a brit rontott gyorskörén. A német pilóta az edzés után a Sky Sports-nak nyilatkozott pénteki napjáról, de amellett, hogy reménykedve várja a szombati napot a pole-pozícióra éhezve, aggodalmát fejtette ki a Ferrarik teljesítménye miatt.



„Magabiztos vagyok, hiszen jó napon vagyok túl, és mivel az időmérő és a verseny is este lesz, értékesnek bizonyult ez a gyakorlás. Sok kört sikerült megtennem, de a Ferrarik tempója nagyon aggasztó, erős versenyt várok tőlük” – nyilatkozta Rosberg, aki a gumihasználatról is megosztotta tapasztalatait.

„Elég jól alakulnak a dolgok, mindkét keverék erősnek tűnik, így ez nem lesz hangsúlyos a hétvégén – egyedül az összességében mutatott teljesítmény számít majd. Az időmérő – ahogyan a legutóbbi versenyeken láthattuk – nagyon fontos lesz, de a mai napot követően magabiztosan várom, hiszen a rövid és a hosszú etapokon is gyorsnak bizonyultunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: