DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Toro Rosso megbízható Renault-t remél

A Red Bull szintjét eddig hozó B-csapat vezetője, Franz Tost bízik benne, hogy a Renault hamar megoldja motorproblémáit. Tisztában van vele, hogy a közeljövőben jó pár büntetés sújthatja az alakulatot.

A szezon első versenyein a Toro Rosso meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint saját anyacsapata, a Red Bull, és a motorpartner Renault munkájáról is sokkal pozitívabban nyilatkoztak. Az erőforrás meghibásodásai azonban őket sem kerülték el, Max Verstappen három versenyéből kétszer is kiesett ez okból.



„Természetesen nem segítenek” – beszélt Franz Tost csapatfőnök a motorsport.com-nak a megbízhatósági nehézségekről. „Mindkét fél igyekszik a legjobbat nyújtani, és remélhetőleg rövid idő alatt megoldódnak ezek a problémák. Jelenleg nem tudunk változtatni semmin. Együtt kell dolgoznunk, és a legtöbbet kihoznunk abból, amink van. Nem segít, ha beszélünk róla. Abban biztos vagyok, hogy a Renault jó megoldást fog találni.”

A Red Bullos Daniel Ricciardóhoz hasonlóan Tost is elismerte, a Renault-motoros csapatok egészen hamar kifuthatnak a megengedett számú erőforráselemekből. „Ideges vagyok emiatt, mert sok büntetést fogunk kapni. Már most elhasználtunk két motort és két MGU-H-t, és így tovább.”

Tost szintén a motorsport.com-nak beszélt csapata két versenyzőjéről is – különösen az istálló eddigi legjobb helyezését, a sepangi hetedik pozíciót megszerző Max Verstappenről zengett ódákat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: